En god nabo er guld værd!

Nabohjælp!!

En god nabo er guld værd...

Af Mona Svarre Rasmussen

..sådan hed én af de børnebøger, jeg læste utallige gange for vore drenge, da de var små. Den handlede om livet i Andeby. Alle problemer og besværligheder blev overvundet, fordi bedstemor And, Fætter Højben, Joakim von And, Georg Gearløs og alle de andre indbyggere gik og hjalp hinanden på smukkeste vis. Drengene elskede den bog, og de kunne den udenad. Alt sammen var selvfølgelig meget romantiseret, men alligevel må jeg give forfatterne ret: en god nabo ER virkelig guld værd!
Min mand og jeg har været så privilligerede altid at have rigtig gode naboer, som har kunnet hjælpe os i alverdens forskellige situationer - lige fra lån af sukker, løg, rugbrød til at holde øje med huset, agere taxa-chauffør, bage kager og til passe vores kat. Vi har selvfølgelig selv hjulpet disse naboer, så vidt vi har kunnet, for godt naboskab går vel altid begge veje?!
For godt 9 år siden fik vi nye naboer. Vi kunne med det samme se og fornemme, at de var et par dejlige unge mennesker, og med tiden blev vi klar over, at der fulgte en sidegevinst med: en skøn lille fyr på et par år. Med tiden fik han en lige så skøn lillebror. Disse to gutter er nu 5 og 10 år, og de giver os utallige glæder og sjove oplevelser.
Der dyrkes sport af alle slags ovre hos disse naboer. Så inden de havde boet her ret længe, kom den lille Frederik sammen med sin far og spurgte, om de vel ikke måtte hente deres bold, som de desværre havde fået sparket over hækken. Jamen, selvfølgelig da! Dette gentog sig nogle gange, indtil det pludselig gik op for faderen, at der vist var ”urent trav”, for en dag, hvor drengen atter havde spurgt, om han måtte hente bolden ovre hos Henning og Mona - og han havde fået det forventede JA fra faderen, svarede Frederik: Så må jeg lige have sparket den derover først!! 
Jo, vi har tit moret os over Frederik og senere også hans lillebror  Mads.  De er et par sjove og pudsige drenge, som altid er søde og velopdragne. De er vant til at få god mad hjemmefra, og Frederik især elsker mad. Han kommer sjældent ind i køkkenet uden lige at kaste et blik rundt: ”Hvad skal I egentlig have til middag?” eller ”hvem smører du sådan nogle lækre madder til?”- eller som for nogle måneder siden, hvor han var ved at fortælle noget, da han pludselig blev distraheret. Han tabte ganske tråden, for pludselig stoppede han op med bemærkningen: ”Altså, er det mig, eller dufter her af ølkage...?!” Jo, der duftede ganske rigtigt af ølkage. Min mand havde bagt samme formiddag, og selv om ”beviserne” var væk, kunne Frederik sagtens dufte det, for ølkage er en af hans favoritter, og ifølge ham selv får han det ALDRIG derhjemme, ”for min far kan ikke lide det”! Det er klart, at Frederik fik et par skiver ølkage, og ligeså da han næste dag dukkede op og lidt forsagt spurgte, ”om vi måske havde spist al ølkagen”?!
Da jeg for godt 3½ år siden havde fået amputeret mit højre ben og hofte, oplevede jeg, at især børn havde svært ved at forholde sig til det. Jeg fik utallige spørgsmål á lá ”Gjorde det ikke ondt?” eller ”Hvor er benet henne nu?” o.s.v. De to små gutter fra nabolaget havde også tænkt noget over situationen, kunne jeg fornemme, da Frederik optimistisk og glad en dag fortalte mig, at han var sikker på, at mit ben ville gro ud igen! Jeg skulle bare holde øje med arret, og når jeg kunne mærke, at det begyndte at klø, var det helt sikkert det nye ben, som var begyndt at vokse ud! Han tilbød noget senere i forløbet, at lave et træben til mig, når han efter sommerferien skulle starte i sfo’en og dér ville kunne arbejde i træsløjdlokalet!
Der er masser af søde, sjove beretninger om Frederik og Mads og alle de andre søde unger, som jævnligt krydser vore veje. Vi får så megen smil og latter, så megen glæde forærende kvit og frit af disse fantastiske små mennesker. Det handler bare om at tage imod, åbne sit sind og sit hjerte, så er der ingen grænser for, hvor mange smil og positive oplevelser, der strømmer én i møde - både fra børn og voksne.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side