Snejbjerg Genbrug

Ejgil fortæller

En iværksætter

Af Aksel Møller Pedersen

Snejbjerg Genbrug.
Det er i år 19 år siden, vi fik en genbrugs­butik her i Snejbjerg. Initiativet blev taget af vores daværende præste­par Ruth og Georg Sørensen. Ejgil Kristiansen blev formand for udvalget, og den post bestrider han fortsat. Butikken ligger i Sydgaden i Snejbjerg.
Ejgil fortæller om arbejdet:
I dag er mere end 40 personer tilknyttet butikken + ca. 10 afløsere. Alle er de fri­villige. Arbejdet fordeles således, at der altid er mindst to i butikken samtidig, når der er åbent.
De varer, vi får ind, skal sorteres, rengøres, mærkes og prissættes og til slut sælges. Varerne bliver datomærket, således at vi hele tiden kan udskifte varerne. Det går ikke an at have de samme varer i butikken i længere tid.
Det kan ofte være svært at sætte den rigtige pris på varerne. Undertiden må vi have bud efter vores vurderings­mand, som er tilknyttet Mission Afrika.
Han har mange års erfaring med at vurdere brugte varer og kan i øvrigt på forskellig vis give os gode råd. En vare som man havde
vurderet til 10,- kr. satte vurderingsmanden til 50 kr. Og Ejgil kan fortælle om en varer, som var sat til 750,- kr., men blev solgt for 2.000,- kr.

Engang fik vi foræret en stor kasse fyldt med elektriske tog med skinner, vogne, signaler, stationer m.m. For at prissætte hele herligheden måtte vi have fat i Katrine og Hans Ole Rohde, som tog sig kærligt af alle delene og satte pris på. Resultatet blev, at det elektriske tog med tilbehør blev solgt for 5.000,- kr. Men dette var dog et par undta­gelser. Ved et kig ind i genbrugsbutikken opdager man, at det bugner af varer til salg for billige penge.

Hvor kommer alle disse varer fra?
Ejgil fortæller videre:
Undertiden tilbydes vi hele dødsboer. Men varerne kommer nok mest fra folk, som rydder op, f. eks. i forbindelse med flytning. Ofte ligger der forskellige ting uden for butikken, når vi kommer og skal lukke op. Heldigvis har vi fået bygget et halvtag ved indgangsdøren, således at afleverede varer kan ligge i tørvejr, indtil vi kommer. Vi får mange flere ting, end vi selv kan sælge. Så jævnligt må vi levere videre til andre genbrugsbutikker, eller vi sælger til et af Danmissions centre f.eks. i Vejle. Det sker også, at vi sælger til udlandet.

De frivillige.
Fire gange om året samles alle medarbejdere for at udveksle erfaringer og snakke om, hvordan det går med arbejdet i butikken. En gang om året tager vi på en hyggelig bustur, hvor alt er betalt. En slags påskyndelse for den indsats, der ydes.

 Hvert år i december måned mødes vi til julefrokost. Denne dag er i øvrigt en helt speciel dag, idet der serveres fyldte pandekager til alle, der i dagens løb kommer i butikken.

Rigtig mange har oplevet formanden, som dagen lang står og bager pandekager på pandekagemaskinen, som han selv har fremstillet.

Formålet med genbrugsbutikken er at støtte det arbejde, som udføres af:
Mission Afrika, som har arbejde i gang flere steder i Afrika.
Danmission, som arbejder i mere end ti forskellige lande verden over.
Brødremenigheden i Tanzania, hvor Ruth og Georg Sørensen var ansat, før de kom til Snejbjerg.

 

Ejgil Kristiansen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side