Keistian Thulesen Dahl

Arbejde som folketingsmedlem

Af Jørn Vestergaard

Mandag d. 9. januar lagde Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti vejen forbi Rosenlund Centret, hvor han i 2 timer fortalte om sit arbejde som folketingsmedlem. Hele 85 tilhørere var mødt op og de fik på en levende måde fortalt om livet inden for murene på Christiansborg.

Det startede ellers med, at arrangørerne var ved at få røde ører, fordi hovedpersonen endnu ikke var dukket op, da det berammede starttidspunkt var overskredet. Tankerne kredsede om, om han slet ikke kom på grund af misforståelser eller slet og ret havde glemt aftalen. Heldigvis dukkede han op, inden det blev alt for alarmerende. Han undskyldte sig 
med, at han på vejen hertil var blevet ringet op af en journalist fra DR, og når én af dem ringer helt til Jylland, er det bare med at benytte sig af lejligheden, holde ind til siden og få en snak med vedkommende.
I sit foredrag kom han bl.a. ind på den nuværende finanskrise, som han havde fået tæt ind på livet som finansudvalgsformand under den forrige regering. I den tid skete der det utænkelige, at den hæderkronede Roskilde Bank gik konkurs, hvilket gav store panderynker hos politikerne.

Efterfølgende har vi fået andre konkurser og oplevet store gældssætninger specielt i de sydeuropæiske EU-lande. Disse problemer kræver store og hurtige beslutninger, så hurtige, at der ikke er tid til vente på de enkelte medlemslandes stillingtagen, hvilket bevirker, at demokratiet og demokratiske beslut-
ninger i nogen grad bliver sat ud af  kraft.      
I hans og hans partis øjne er det således én af farerne ved vort medlemskab af EU.
Der er også sket en ændring i den måde pressen beskriver det, der sker på den politiske scene. Der er en tendens til at journalisterne mere går op i processen end indholdet i debatten. Det kan give sig udslag i, at man kommenterer en ministers fremtræden, påklædning, om han virker træt, osv. i stedet for at hefte sig ved det, han egentlig siger.

Før i tiden, da der ikke var så mange nyhedsmedier, ville en fejl i en avis blive dementeret dagen efter med en beklagelse af det skete. Nu er det sådan, at der ofte laves fejl, fordi man gerne vil være den første, der kommer med en god nyhed, hvorved man ikke giver sig tid til at tjekke rigtigheden af den, før den offentliggøres. Den vil lynhurtig spredes til alle andre medier, og inden den når at blive rettet, er den næsten blevet til en sandhed. Ikke underligt, at politikere passer på ikke at sige mere, end de kan stå ved.
Hvor vi før kaffepausen havde fået et grundigt og ikke partipolitisk foredrag, kunne det ikke undgås, at der i spørgerunden bagefter kom flere synspunkter frem, der illustrerede Kristian Thulesen Dahl’s politiske ståsted. For eksempel er det paradoksalt, at nogle politikere går ind for 16 års valgret, men samtidig vil forbyde unge under 18 år at købe øl og vin.
Det var bestemt heller ikke i hans ånd, at nogle af dem ikke vil rejse sig for dronningen.
Det er ligeledes underligt, at en polsk bærplukker kan arbejde 9 uger i Danmark og
dermed kan få sendt børnepenge fra den danske stat til Polen.
Han så heller ikke noget galt i, at ældre og erfarne politikere tog del i magten. Ofte hører man den røst, at man skal lade de unge komme til, næsten som om jo yngre og frækkere des bedre.

Mere privat afslørede han, at han er lærersøn fra Nørre Snede, født i 1969, har været soldat på Skive kaserne, gennemført studiet i erhvervsjura på Aalborg universitet og siddet flere år i byrådet i den daværende Give kommune.

Om man er enig eller uenig med Kristian Thulesen Dahl og det parti, han repræsenterer, må være op til den enkelte, men man kommer ikke uden om, at han er en interessant og velformuleret foredragsholder med skarphed og stor indsigt.

Folketingsmedlem Keistian Thulesen Dahl

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side