Fra slagterdreng til brogmester

Højskoledag med Lars Krarup

Af Erling Haubjerg

Mandag den 28. november 2011 havde højskoleudvalget på Rosenlund Centret inviteret borgmester Lars Krarup til at holde foredrag. Emnet hed  ”Fra slagterdreng til borgmester”. Lars Krarup startede med lidt selvbiografi, og her fik vi oplyst, at han er født og opvokset i Tjørring, hvor hans forældre stadig bor.
Mange drenge starter deres karriere som avisdreng og således også Lars Krarup, men han skulle jo i gang med noget mere fornuftigt, og hans første mål var at blive revisor, men de tanker droppede han igen og gik i stedet ind i slagterfaget. Han startede med at vaske op i Føtex, hvor han så senere kom i lære som slagter, og han endte med at blive uddannet butiksslagter i Føtex. Han blev derefter mestersvend, som medførte, at han lærte lederskabet i faget. Som tiden gik, irriterede det Lars Krarup, at han ikke havde fri i weekenderne, så derfor sluttede han som slagter.

Efter en pause startede Lars som salgskonsulent ved Tuborg, og han kørte rundt til forskellige hovedkontorer i superkæderne for at lave tilbud på øllevering. På et tidspunk, jeg tror det var i  1976,  fusionerede  de to store ølproducenter – Tuborg og Carlsberg, og det blev et stort firma. Lars Krarup blev salgschef i dette firma, og som Lars selv siger, så lærte han meget i dette job -både med hensyn til salg, men også ved at lave sponsoraftaler. Via dette arbejde kom han i kontakt med Herning Ishockeyklub, som han lavede en   sponsoraftale med. Man fik et godt indtryk af Lars Krarup gennem sponsoreffekten, og man blev så betaget af ham, at klubben ansatte ham i ledelsen. I 14 måneder var han med i toppen i sporten i Holing.
I mellemtiden var Lars Krarup blevet valgt ind i byrådet. Han opnåede det næststørste stemmetal, og hans største ønske var at få Kultur- og Fritidsudvalget som arbejdsområde.  Helge Sander, der på det tidspunkt var borgmester i Herning, var imidlertid blevet kaldt til København for at blive udnævnt til minister, og hvis Helge blev minister, ja, så stod Herning uden borgmester.
En sen aften ringer Helge Sander så til Lars Krarup og forklarer ham sagens sammenhæng, og at han kunne risikere at blive ringet op med hensyn til at overtage borgmesterstolen. Lars Krarup var kun 29 år på dette tidspunkt, og den nat sov Lars ikke, men tænkte og spekulerede, og ud på natten blev han enig med sig selv om at give det en chance på 100 dage, for ellers ville han komme til at fortryde det, hvis han sagde nej. Lars Krarup blev borgmester, og han har nu beklædt posten i 10 år.

Efter kaffen på Rosenlund var der lejlighed til at stille spørgsmål om alt, hvad tilhørerne havde på hjerte. Han blev blandt andet spurgt, om han kunne tænke sig at blive minister, hvortil Lars svarede: ”Jeg vil blive i Herning, for her har jeg min kone og to børn, og her har jeg rod , her har  jeg hjemme”.

Efter dette svar klappede publikum.


 

Borgmester Lars Krarup

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side