Lærke Hadersland

Snejbjerg Helseklinik
Af Jørn Vestergaard
I Snejbjerg kan vi ikke bryste os af at have nogle rigtig store virksomheder, men vi har mange små og mellemstore af slagsen, men det gør dem ikke min-dre interessante af den grund.
En af dem er Helseklinikken på Ørskov-vænget.
Jeg er taget på besøg der og møder in-dehaveren Lærke Hadersland, der ta-ger venligt imod, og jeg har knap nok fået mig sat i en udpeget stol, før der står en kop kaffe foran mig.
Jeg skulle nu have en indsigt i en for mig total ukendt verden.
Lærke er klar til at fortælle.
Lad os starte ved begyndelsen.
Jeg kommer oprindelig fra Bramming og efter studentereksamen holdt jeg som mange unge et sabbatår. Jeg rejste til New Zealand og var au pair pige tre for-skellige steder på øerne.
Efter hjemkomsten uddannede jeg mig som sygeplejerske i Holstebro og virke-de som sådan i nogle år. Jeg har stor nytte af denne uddannelse i mit nuvæ-rende arbejde, idet man får indsigt i bå-de psykologi og hvordan hele kroppen fungerer.
Hvordan gik det til, at det blev til en helseklinik i stedet?
Min daværende mand skulle i forret-ningsøjemed tilbringe et år på Bali, og vi besluttede at flytte hele familien med, inklusive to børn.
Jeg har altid kunnet lide at rejse og mø-de nye udfordringer. Livet som hjem-megående blev lidt kedeligt i længden, og en dag læste jeg i en lokal avis, at man kunne komme på kursus i spa- og wellness terapi. Kurset tog 3 måneder og afsluttede med eksamen.
Undervejs lærte jeg en masse om at ud-føre massage. Det var pedicure, som be-tyder behandling af fødder og manicure om behandling af hænder. Ligeledes hårkure, ansigts- og kropsbehandlinger, sidstnævnte i form af såkaldt bo-dyscrup , hvilket udføres ved at kroppen bliver belagt med f.eks. en blanding af knuste mandler, mandelmælk, olie og forskellige dufte. Herefter håndmasse-res kroppen grundigt med denne blan-ding, hvorved hudens overflødige celle-lag fjernes. Man kan også i stedet for mandler bruge kaffegrums, men vigtigt er det, at alt, hvad der bruges, skal være økologisk.
En anden behandling kaldes bodywrap, hvor der på lignende vis gives massage
til hele kroppen. Til sidst bliver man pak-ket ind i en slags sovepose en times tid, så de anvendte stoffer, der bruges, får tid til at virke.
Efter afvaskningen bliver resultatet, at det forskønner huden, gør den blød og forbed-rer blodomløbet.
Hjemme i Danmark og hvad så?
Vi boede i en årrække i Sdr. Felding, hvor jeg efter nogen tid startede for mig selv, først og fremmest som wellnessterapeut og negletekniker, som jeg gennem flere kur-ser har dygtiggjort mig i.
Det er nu ikke sådan, at mine danske kun-der risikerer at blive smurt ind i kaffe-grums, for her i landet er det andre be-handlinger og en anden kultur, der gør sig gældende. I min reklamefolder findes ord som gele-akrylnegle, gelpolish på hænder, det samme på fusser, rygmassage, baline-sisk helkropsmassage, aromaterapi, osv.
Som noget særligt tilbyder jeg dekoration af negle, ikke sådan, at de bare skal males ensartet røde eller blå. Nej, jeg maler dem med mange forskellige motiver alt efter kundernes ønsker, så de ender med at fremstå som små miniaturemalerier.
Fisk
En meget anderledes behandling, jeg kan tilbyde er med fisk. I min klinik har jeg et akvarium på størrelse med et lille badekar, og heri svømmer der fisk, som er 5-6 vm lange. På latin hedder de garra rufa og på dansk doktorfisk.
Man kan navnlig behandle tæerne, men også hænder og sågar hele kroppen. Når man opholder sig i vandet med fiskene nipper de overflødigt cellevæv væk på en måde, der er uhyre sanseoplevende og ikke spor ubehagelig.
Fiskene efterlader et saltholdigt enzym, der mildner problemer med hudsygdomme og giver gode resultater over for psoriasis, børneeksem, hård hud, fodsvamp og akne.
Hvordan reklamerer du for at få kunder?
I starten annoncerede jeg i aviser, men det behøver jeg ikke længere. Mit bedste vin-due udadtil er facebook, og specielt de po-sitive kommentarer, mine kunder lægger ud efter en behandling. På den måde er min bedste reklame mund-til- mund meto-den. Endelig skal det nævnes, at det ikke bare er kvinder, jeg har som kunder, men også mange mænd.
Jeg er endvidere begyndt at tage ud til fir-maer, idet flere af dem tilbyder deres med-arbejdere behandlinger, f.eks. massage.
Hvordan endte du her i Snej-bjerg?
Vi ville gerne tættere på en stør-re by, og helst ikke inde i selve Herning. Der var en grund til salg, og den passede os fint. Vi har selv fået bygget huset her på Ørskovvænget og hvor jeg har min klinik.
Mange tak til Lærke for gæstfri-hed og gode oplysninger. Jeg fik endda lov til at stikke min hånd ned til fiskene og det var en kil-drende fornemmelse, men beha-gelig.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 19:42

Snejbjerg Borgerforening har lanceret en ny hjemmeside for Snejbjerg By, hvor du også finder info om borgerforeningen. Besøg siden her: http://snejbjergby.dk

...
17.11 | 22:23

Hehe. Meget sød fortælling om julemanden fortalt på en meget sjov og beskrivende måde. Mon julemands-kostumer.dk kunne levere en juledragt til denne julemand

...
04.11 | 14:41

Jeg vil gerne tilmeldes bridge

...
14.11 | 21:26

jeg er født på Tanderupgaard d.30 maj 1940 og vil gerne vide om der stadig er lanbrug på gården? eller skal stedet bruges til andet formål.

...
Du kan lide denne side