Værd at besøge.

Værd at besøge.

 

Af  Inger Krogstrup.

 

Kører man fra Herning mod vest, møder man lidt før Videbæk en rundkørsel med et stort V.

V'et er udformet af kunstneren og designeren Per Arnoldi.

V'et er Videbæks vartegn. Det står også som indgangen til Vestjylland og Vækstjylland.

Fortsættes turen ca. 1 km lige gennem byen, kommer man til Videbæk Kunstpavillon.

Her er der leget videre med V' et i opbygningen af Kunstpavillonen, der ligger som et japansk te-hus på kanten af park og sø - eller som en stolt svane, der knejser på søen.

Arkitekten, der har tegnet det smukke sted, er ingen ringere end Henning Larsen. Han er nok især kendt for byggeriet af Operaen på Dok- øen i København.

Henning Larsen er født i 1925 i Opsund, lidt vest for Videbæk, hvor hans far var førstelærer. Efter barndommen flyttede familien til Sjælland, og forbindelsen til Vestjylland ebbede ud. I 1995 var han med til at opføre Handels- og Ingeniørskolen i Herning. Her kom han i forbindelse med Erling Damgård, der på det tidspunkt var kommuneingeniør i

Videbæk. Henning Larsen og Erling Damgård holdt forbindelsen vedlige, og ved Videbæks 150 års jubilæum i 2007, skænkede Henning Larsen byen model, skitser og plancher til en kunstbygning i Videbæk Anlæg.

Det blev så til mange nye møder og ihærdigt arbejde med at skaffe midler til byggeriet, og 30. Maj 2012 kunne Videbæk Kunstpavillon indvies.

Pavillonen er selvfølgelig ramme for skiftende udstillinger. Der skiftes udstilling ca 5-6 gange om året, så der er tit nyt at se og opleve. Der bliver også afholdt koncerter og foredrag på stedet, så det er en god ide at holde øje med deres hjemmeside.

Man kan også købe en god kop kaffe i cafeen!

Stedet skal også danne ramme om en anden Videbækdrengs værker. Billedhuggeren Jens Lund (1873-1946) er født og opvokset i Videbæk. Hans skulpturer, De fire Årstider kom til Anlægget omkring Kunstpavillonen i 1996. I 2004 kom hans skulptur , Hedepigen , til byen. Senere har Jens Lunds datter testamenteret 46 af hans værker til Videbæk, og de kan i dag findes fundet om i byen.

Sidste nyt:

I marts blev det bekendtgjort, at kunstneren Arne Haugen Sørensen vil donere 70 værker til Videbæk Kunstpavillon. Dette vil kræve en tilbygning til stedet. Henning Larsens Tegnestue er i fuld gang med at tegne, og man forventer, at bygningen kan stå færdig i løbet af 2017.

Så der vil stadig være noget nyt at komme efter..............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side