Bob på Rosenlund

BOB på Rosenlund.

 

Bob - spillet kommer som så meget andet fra Amerika, man mener i starten af det 20. århundrede.

Det består af en kvadratisk plade på 88 gange 88 cm med forhøjede kanter og huller i de fire hjørner. 2 køer til at støde med, 32 brikker, 15 grønne, 15 røde og to sorte.

Udstyret er ret enkelt - det er reglerne også, så derfor har mange stor fornøjelse af spillet.

Her i Danmark fik spillet sin storhedstid i 70'erne, hvor der var Bob i mange private hjem, i fritidsklubber og lign. Bob - spillet har haft en lille sløv periode, men er ved at vende tilbage igen.

I Studsgård er den årlige Bobturnering til Byfesten det helt store tilløbsstykke. Især fordi alle kan være med, uanset alder og køn.

På Rosenlund vækker Bob også glæde hos en del brugere. Hver mandag sørger Jens Ole Rasmussen for, at der er stillet op i Cafeteriet. Bobspillerne har været i gang i de sidste 5-6 år De starter dagen med at trække lod om, hvem der skal spille med hvem. De følger de gængse regler, da de hvert år stiller et hold til turnering (Spilledagen) med de omkringliggende ældrecentre.

Midtvejs er der kaffepause, det sociale spiller nemlig også en stor rolle. Holdet har juleafslutning med gløgg og æbleskiver.

Sæsonafslutningen er med smørrebrød.

Pt er tre hold à fire personer i gang. Men der er plads og udstyr til flere, så man kan bare møde op.                

Inger Krogstrup

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 19:42

Snejbjerg Borgerforening har lanceret en ny hjemmeside for Snejbjerg By, hvor du også finder info om borgerforeningen. Besøg siden her: http://snejbjergby.dk

...
17.11 | 22:23

Hehe. Meget sød fortælling om julemanden fortalt på en meget sjov og beskrivende måde. Mon julemands-kostumer.dk kunne levere en juledragt til denne julemand

...
04.11 | 14:41

Jeg vil gerne tilmeldes bridge

...
14.11 | 21:26

jeg er født på Tanderupgaard d.30 maj 1940 og vil gerne vide om der stadig er lanbrug på gården? eller skal stedet bruges til andet formål.

...
Du kan lide denne side