Jan Gintberg

Jan Gintberg

Af Mona S. Rasmussen

 

Jeg susede for fuld fart ned ad de lange gange i fabrikshallen. Bag på min kørestol stod der en stor mand. Han hujede og råbte: hurtigere...hurtigere…

Den store mand bagpå var Jan Gintberg. Han var i byen for at  lave en udsendelse om en af Danmarks mange småbyer, der ligger  som ”for-stæder” til  en større by. Snejbjerg var altså valgt, fordi vi ligger i skyggen af Herning. Jan Gintberg ville så undersøge, om Snejbjerg  alligevel er en selvstændig by, ikke kun  en soveby til Herning.

Og hvad sker der så i Snejbjerg? Gintberg var rundt omkring for at  portrættere ”forstads-tilstanden”. Han var bl.a. ved ”Put-and-take-søen”, ved ”Mørupstenen”, han besøgte et lokalt ”model-både-bygger-laug”, et ”museum” for Saab biler, Jyllands Mini-zoo i Haunstrup og Medema, vores lokale kørestolsfabrik.

Det var  i forbindelse med hans besøg på Medema, at jeg blev involveret i seancen. Vi forsøgte uden held at få billetter til hallen, hvor han ville slutte besøget af, men der var udsolgt med det samme. Så skete der det, at jeg blev kontaktet af Medema. De manglede en bruger af deres kørestole, og jeg var jo lige i nabolaget. Jeg sagde selvfølgelig Ja Tak, og min mand og jeg havde nogle herlige timer sammen med hr. Gintberg og hans folk. Han er en pudsig og finurlig type. Han laver sjov ud af tingene, men han er omsorgsfuld og aldrig nedgørende eller ondskabsfuld. Da han kom og gav mig hånd, så han pludselig dybt alvorlig og skrækslagen ud: ”Der mangler et ben”!! sagde han bestyrtet. Jeg fortalte ham om mit liv som handicappet, og han spurgte og spurgte. Så var det, at jeg fortalte ham om al den sjov børnebørnene har med mig og min kørestol: de står oppe bagpå skærmene og holder godt fast i kørestolens ryg. Så kører vi lige så stille, men snart kommer det: ”Hurtigere, farmor, hurtigere..” Og inden længe ræser vi af sted op ad vejen -  selvfølgelig kun med de største af ungerne, de yngste sidder foran hos mig.    

 Jan kiggede  med store øjne, og så var det, at han i dyb alvor pludselig spurgte: ”Hva´... gi´r du en tur”??!

Ja, sådan var historien om, hvorfor jeg ræsede rundt med Jan Gintberg bagpå kørestolen i en fabrikshal i Snejbjerg. Vi glæder os til at se udsendelsen i sep. - okt., men netop dette indslag kan selvfølgelig let være klippet ud! 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side