Skubbeordningen for ældre medborgere i Snejbjerg.

Skubbeordningen for ældre medborgere i Snejbjerg.

 

I efteråret blev der på initiativ fra ”Snejbjerg kirkes frivilligtjeneste og Snejbjerg Borgerforening”, oprettet et korps, der én gang om ugen kan give ældre, gangbesværede medborgere (fortrinsvis beboere på ”Rosenlund”) mulighed for at komme ud i frisk luft, året rundt.

Der er to tovholdere, Ingrid Clemmensen og Marie Holm Nielsen. De har lavet en mødeplan, så de frivillige kan se, hvornår de står for tur. De enkelte går ca. 1-2 gange pr måned. Onsdag er ”skubbedag”, men har man problemer med at møde frem en onsdag, kontaktes tovholderne, og der findes en løsning. En tur tager max en time.  Formålet er ikke købmandsture eller lign., men at komme ud i naturen.

På tur med ”Skubberne”.

Onsdag 15/4 havde undertegnede en aftale om at mødes med holdet ved ”Rosenlund” kl. 14.30. Vejret var ikke godt, lidt støvregn og blæst, så det var spændende at se, hvor mange beboere, der havde lyst til en tur i det fri.

3 kom ned i forhallen – godt klædt på og pakket ind i regnslag. D.v.s. 3 ”skubbere” skulle i gang. Vi gik udenfor og bestemte os for en kort tur på ca. 20-30 minutter.

Tilbage på ”Rosenlund” var der kaffe og kringle til alle. Vi sluttede dagen af med at synge 3 sange sammen. I anledning af Majestætens fødselsdag sang vi bl.a. ”Der er et yndigt land”.

Hele seancen tog halvanden time, det var meget hyggeligt – både beboerne og de frivillige så ud til at nyde det. Det er helt bestemt et godt initiativ.                                                                           

                                          Inger Krogstrup                                                                        

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side