Historien om en lille dreng på eventyr

Af Mona S. Rasmussen

 

Historien om en lille dreng  på eventyr.

Han var endnu ikke fyldt 3 år, den lille dreng. Han kom med sin far i hånden ned ad trapperne ved banegården. De boede i den store by, men nu kom han på ferie hos sine bedsteforældre i en lille by. Straks han fik øje på sin farfar, kastede han sig i armene på ham. Hurra! Nu kunne eventyret begynde. Efter at have taget afsked med sin far, kørte han sammen med sin farfar hjem til hans hus. Her ventede farmor, og efter at have krammet hende mange gange, fik han sit ude-jungletøj på, og så gik han med sin farfar ud i urskoven.

Vejen startede ude i farfars værksted, der indeholdt våbendepotet. Her var både sabler, sværd og et gammelt gevær. Så snart de begge to var godt ekviperet, kunne de i tryghed begynde turen ud i junglen.

Drengen var helt klar over, at det var et farligt sted at færdes, og han holdt sig helst i nærheden af sin farfar. Denne løftede ham op på en udsigtspost, så han kunne se ud over et større areal, og hvis noget alligevel var svært at se, havde han en lup med i lommen! Det var en uundværlig ting.

Og da han stod der oppe på tønden og kiggede, fik farfaderen pludselig øje på en tiger, som gemte sig lidt længere væk. Drengen havde svært ved at få øje den, men med luppen gik det bedre. Den gemte sig nede i et krat, som farfar kaldte ”rondo-beddet”.

Og dér kunne han pludseligse den, tigeren! Han skød mange gange efter den med det gamle gevær, og tigeren forsvandt omgående.

Da drengen igen var nede fra udkigsposten, listede de sammen ned til det mørke bed for at se, om de mon kunne få øje på tigeren igen. Det var meget mørkt og klamt dernede, og drengen holdt sig tæt på sin farfar. Pludselig kom han i tanker om, at sammen med luppen og våbnene, havde han også medbragt en lommelygte, og da først den blev tændt, var drengen straks mere tryg.

Der lå de så, drengen og farfaderen og spejdede efter tigre og andre farlige dyr, da drengen pludselig, i lyset fra sin lommelygte så en klump, der stak halvt op af jorden. Det viste sig minsandten, at klumpen var af guld, og da de fik kigget rigtigt efter, var der to klumper mere! Han var sikker på, at det var piraternes guld, og for ikke at blive forfulgt at disse onde bæster, skyndte drengen og hans farfar sig at grave guldskatten ned et andet godt skjult sted i urskoven.

Da de to igen var i sikkerhed inde i huset, blev de enige om, at de hellere måtte tegne et skattekort, så de senere ville kunne finde guldskatten, hvis de skulle have glemt , hvor de havde skjult det.

Det blev et fint skattekort, de fik tegnet, og dagen efter drog de atter ud i urskoven for at se, om skatten stadig var der. De fulgte skattekortet: rundt ved det gamle blommetræ, bag om drivhuset, ned bagved ”rodon-beddet” - og dér godt gemt imellem blåbærbuskene fandt de igen skatten.

Drengen var lykkelig og farfar var lettet, og så skyndte de sig at grave skatten ned igen.

Skattekortet blev godt gemt et hemmeligt sted, som kun farfar og drengen kendte. Med kortet kunne de hurtigt finde skatten, når de næste gang  skulle ud i urskoven.

Når drengen næste gang kom på besøg fra den store by…..

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side