En iværksætter

Annemette Linneberg

Af Jørn Vestergard

Når man lige syd for Snejbjerg kører ad Krogstrupvej, kan man midt mellem åbne marker ikke undgå at lægge mærke til nogle smukke både nyrenoverede og nye hvidmalede bygninger, som oprindelig var et lille landbrug.

På gavlen af et helt nyt hus står der med store bogstaver Linneberg Yoga, og så er man ligesom kommet på sporet af, hvad der er en vigtig del af stedet.

Her har Annemette Linneberg oprettet

både bopæl og et Yoga center.

Efter aftale mødtes jeg en dag her i foråret med Annemette for at få lidt at vide om, hvad der foregår i huset, og om hvordan, hun er kommet på ideen med at drive en virksomhed af, man kan godt sige, en lidt speciel slags her midt mellem kornmarkerne.

Man bider straks mærke i den entusiasme og faglige stolthed, der har været drivkraften for Annemette i at få tingene til at lykkes, og hun svarer beredvilligt på alle de spørgsmål, jeg i min uvidenhed kan finde på at stille.

 

Hvad er yoga?

Yoga kommer oprindelig fra Indien, og er en flere hundrede år gammel metode til at forene krop og sind. Man kan på en måde oversætte det til indisk gymnastik men hvor det ikke kun er fysiske øvelser du laver, men også skaber ro I dit sind.

Der er mange former for yoga, men for mig, er det ikke så væsentligt hvad det hedder, det er derimod vigtigt, at man finder en yogalærer, som man har tillid til og som man er tryg ved. Hos mig bliver du rettet I øvelserne og der gives grundige instruktioner til hver øvelse, så den bliver udført korrekt og uden skader. Vi har fokus på balance, smidighed, styrke og kropsbevidsthed. For at udføre øvelserne korrekt anvendes hjælpemidler I form af klodser og bælter mm. Det gør at alle kan være med og at man kan være længere tid I øvelserne og derved opnå større effekt af yogaen.

Der undervises hver dag i hold a 15-20 elever og en lektion varer halvanden time, undervejs er der både stående og siddende øvelser,  drejninger,  fremad- og bagudbøjninger samt omvendte øvelser,  som bevirker, at man kommer hele kroppen igennem.  Alle øvelser er styrkende for vores immunforsvar og dermed mindske risici for sygdom. Mange er sluppet af med små skavanker og er begyndt at mærke sig selv med en større bevidsthed, hvilket forplanter sig I den måde, de lever deres liv på.

 

- Behandler man sin krop rigtigt, er der ingen grænser for, hvad den vil give tilbage. En velvære og en glæde der kan mærkes.

Mindfullness yoga er  meget oppe I tiden.  Her arbejdes der med bevidst nærvær og du lærer teknikker og metoder til at slå autopiloten fra og leve et liv ud fra bevidste valg frem for ubevidste vaner.

 

Det er meditationer og åndedrættet, der er I fokus.  Herudover  laver man afspændingsøvelser, som alle er stressreducerende, og hvor man slapper af helt ind I cellerne. Flere af mine elever har en meget travl hverdag og kan derfor have brug for den form for yoga.

Yoga er et holistisk system, hvor hensigten er at få krop og sind til at arbejde sammen. Derfor oplever mange mennesker, at de får det godt med yoga, og at det giver dem et større overskud I hverdagen.

Hvem går til yoga?

Der er flest kvinder, men der kommer faktisk flere og flere mænd, nogle er kommet, fordi de er blevet rådet til det af deres kone, og mange finder ud af, at det styrker både koncentrationsevne og kondition. Er man indstillet på at udføre øvelserne fuldt ud, får man rigtig sved på panden. Yoga er for både børn og voksne i alle aldre, og min ældste elev er 80 år gammel.

Hver tirsdag formiddag er der et hold i blid yoga,  om også er rettet til lidt ældre mennesker. Det kræver ikke nogen specielle forudsætninger og alle kan være med.

Jeg underviser i Mor & Baby Yoga, som er en god måde at komme I form efter fødslen og samtidig en stjernestund med sit barn. Der er babymassage I lektionen.

 

Ud over de faste ugentlige yoga/pilates-klasser, er der året igennem en del arrangementer.  Flere større og mindre virksomheder booker et yogakursus til personalet. Det kan være mindfulness yoga kursus med efterfølgende kaffe/the I opholdsrummet. Det kan være et kursus I “De 5 Tibetanere”, som kan udføres hjemme og derved giver glade og sunde medarbejdere. Der afholdes kurser ved fødselsdagsarrangementer,  polterabends, loger, sportsklubber. Yoga er jo for alle.

Jule-tradition  - Selv juleaftensdag om morgenen/formiddagen er der med fyldte hold flere familier med børn, der har gjort det til en tradition at komme og starte dagen med yoga, og på den måde igennem øvelserne at finde ro og afslapning, inden den store fest.

 

Hvad er healingsmassage?

En ressourcegivende behandling og samtidig en invitation til at finde hvile I sig selv, samt møde dig selv som den, du virkelig er. Mange af os kommer først I kontakt med kroppen, når den gør ondt eller føles stiv og spændt. Et frikvarter til os selv. Noget som vi alle burde blive bedre til.

 

Hvad består din uddannelse i?

Inden vi kommer til uddannelsen i yoga, må vi hellere starte helt fra begyndelsen. Efter endt skolegang blev jeg uddannet som revisorassistent, hos Vistisen og Lunde Nielsen i Herning og arbejdede derefter en del år i den grafiske virksomhed,

Bording, som intern og ekstern sælger. Herefter arbejdede jeg hos en større konsulentvirksomhed TACK International, hvor jeg bl.a. underviste i salg og personlig udvikling med hele Danmark som arbejdsplads. Sidste job inden springet som selvstændig var Reklamebureauet Midt Marketing, hvor jeg var ansat som projektleder og salgskonsulent.

 

Sideløbende var det, at jeg fulgte min store interesse, og tog i min fritid en uddannelse som Iyengar-yoga lærer. Det tog tre og et halvt år, foregik i Silkeborg og mest i weekender. Siden har jeg uddannet mig til healings- og afspændingsmassør på Kilden I København. Herudover er jeg Qi-gong instruktør. Qi-gong er kinesisk gymnastik, meget blidt og fint og hvor der arbejdes med meridian- punkter I kroppen. Det er ikke muskel- og styrketræning.

 

Jeg er sikker på, at årene i forskellige grene af erhvervslivet har gavnet mig ved at jeg har lært at undervise og mødt mennesker med vidt forskellig baggrund. En skøn og nærende rejse jeg har været på.

 

Hvad har du så brugt din uddannelse til?

Jeg har undervist i yoga i FOF i Herning,  Snejbjerg S.G.& I. i Arnborg og Kibæk. Da DGI-huset i Herning åbnede, startede jeg alt yoga, som blev en stor del af dgi-husets tilbud. Hver mandag morgen, er jeg at finde på det nye Bibliotek I Herning. Der er stilhedsmediation som er et regionalt tiltag, som flere og flere benytter sig af – det er helt gratis og uforpligtende.

Efterhånden modnedes tanken om at starte for mig selv, og det medførte et par år i lejede lokaler i Den gamle Klædefabrik, Vestergade i Herning.

For at få foden helt under eget bord endte det i 2010 med købet af ejendommen på Krogstrupvej 26, hvor vi nu har til huse. Det var et stort skridt, fordi de bestående bygninger trængte til en gennemgående renovering, og til selve yogaen måtte der en helt ny bygning til. I dag fremstår det, som jeg gerne vil have det, og udsigten fra de store vinduer i yogahuset over de vidtstrakte marker er medvirkende til at skabe ro i sindet. Det hele stod færdigt i 2013 og mine elever har heldigvis ikke haft svært ved at finde herud.

 

Min store drøm om eget yoga-center blev til virkelighed og jeg er meget taknemmelig og glad. Jeg drømmer fortsat og har derfor flere mindre og større tanker med mit Yoga Center. Jeg har fornylig indledt et samarbejde med Bravo Tours i Herning, hvor vi  sammen arrangerer yoga-rejser til Mallorca, her vil jeg stå for al undervisning.

 

Fortæl lidt om dig selv og din familie.

Jeg er født og opvokset i Snejbjerg, er i dag 40 år, og har altid boet her på egnen. Jeg har to piger, Josephine og Frederikke. Josephine går på Herning gymnasium og Frederikke i 9. klasse på Snejbjerg skole og skal efter sommerferien på efterskole. Jeg bor sammen med Preben og han har været en stor hjælp i at få opbygget det, vi har sammen. Meget af arbejdet under byggeriet har vi selv udført, og har således kunnet udleve vore egne ideer.

 

Er du blevet fristet ind I yoga verdenen så kig forbi min hjemmeside www.linnebergyoga.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte mig.

 

Man kan opnå meget,

Hvis man vil det nok,

følger sine drømme,

gør sig umage og

forbereder sig godt

 

Indre ro og stor livsglæde

 

Mange tak til Annemette for hjælp til denne artikels tilblivelse.

   

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side