Endelig kom solen

Af Mona S. Rasmussen

 

Endelig, endelig kom solen! Efter godt en uge med tåge, dis og kulde var det helt livgivende, at vi igen fik solen og den blå himmel at se. Det var på en gang som om, alting så lysere og lettere ud. Åh jo, vi mennesker har brug for sol og lys! Verden bliver på én gang helt anderledes: se nu bare den skov af vintergækker og erantis, vi har i bunden af vor have. Vi har nok lagt mærke til dem, men lige pludselig blev vi slået af den storhed og skønhed, de udstråler: disse små hårdføre blomster, der som de allerførste kæmper sig op gennem den kolde jord. De fortæller uden ord, at nu er foråret og lysere tider snart på vej!  Nu starter det hele på ny…

Det er også nogle ualmindelige smukke blomster. Så små og fine - og dog så hårdføre. Jo, de er dejlige!

Jeg mindes de første år, vi boede i en helt ny parceludstykning her i Snejbjerg. Det var slet ikke rart. Intet fortov eller asfalterede veje, ingen haver, træer eller buske. Nybyggede huse på bar mark! Vi havde svært ved at tro, at vi nogensinde skulle kunne  få en have ud af det! Det kom dog lige så stille. De første små træer og buske begyndte at vise sig, og man begyndte at ane, at græsplæner var på vej hist og her. Vi havde de første år plantet små buske i skellet nederst i vor have. Vores grund ligger umiddelbart op til en af de mange stier, Snejbjerg er velsignet med. Det betød - især i de første mange år - at folk, som færdedes på stien, kunne følge med i alt, hvad vi foretog os i haven og på terrassen. Det kunne ind imellem være belastende sådan at føle sig iagttaget, men dette fik heldigvis en ende, da vi senere fik plantet en  bøgehæk.

Vi havde nogle gode venner, som flyttede til Sønderjylland. På vores første besøg dernede, var vi nok lidt misundelige på den gamle, smukke have, der hørte med til den murermestervilla, de havde købt. Vi var dernede tidligt på året, og deres have var helt gul af erantis. De var SÅ smukke, og da vi drog hjemad, havde vi en hel flamingokasse med erantis med i bilen. Det var virkelig fantastisk at plante alle de små blomster i vores ”fattige” have.

Vi lod de fleste af dem få deres nye hjem nederst i haven, tæt ved skellet. Åh, hvor de pyntede, og til vores store glæde, formerede de sig rigtig meget de første år. Og da vi, som før nævnt, kun havde små buske dernede, kunne folk, der kom på stien, også nyde de smukke, gule blomster.

Der var dog én, som gik et skridt videre: en dag fik min mand øje på en dame, som gik nede i haven blandt erantisserne. Han undrede sig lidt og gik ned til damen. Hendes cykel stod ude på stien, og hun havde medbragt en skovl og en papkasse. Da min mand kom ned til hende, gik hun og havde travlt med at grave erantisser op. ”Hvor er de altså smukke”! - sagde hun til ham med et stort smil, mens hun lagde nok en skovlfuld af de gule op i kassen. ”Ja” - sagde min mand  -”det synes vi da også”. Damen så undrende på ham: ”er det da dine”?, spurgte hun. ”Ja”, svarede han - ”det er sådan set mig, der bor her”. Pludselig gik det åbenbart op for damen, at hun befandt sig i en privat have, og hun pakkede med fornærmet mine skovl og papkasse MED erantisser på cyklen og forsvandt uden et ord.

 Vi morede os lidt, men syntes dog godt, hun kunne have spurgt, om det var OK, at hun tog vore blomster. Vi snakkede også om, at så svært var det nu heller ikke at se, at det var en have, hun var i, men skidt med det! Vi håber, damen har haft lige så megen glæde af sine erantisser, som vi nu har haft af vore i rigtig mange år.

Og vi har nu lige i søndags haft besøg af vores søn og svigerdatter og deres 3 små piger. De var lige så begejstrede for vore små forårsbebudere som vi andre. Der står nu 7, ja 7! små vaser med vintergækker og erantis på bordet og glæder os hver dag.

  

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side