Iværksætter

Else Marie Pedersen

Else Marie Pedersen

 

Af Jørn Vestergaard

 

Helstrupvej i Snejbjerg er blevet til en vej, der udover at føre til diverse små og større landbrug, nogle nedlagte og andre i drift, også bidrager med andre typer af virksomheder. Vi kender Øster Skovgaard Julehandel, butikken ”Land og By” og sidste skud på stammen finder vi i nr. 75, hvor forretningen ”Nygård Gårdbutik” har til huse. Indehaveren er Else Marie Pedersen, og her i en gammel staldbygning har hun indrettet en butik med brugskunst. Samme sted driver hendes mand en maskinstation-virksomhed, men her skal det handle om butikken.  

Jeg har sat Else Marie stævne i butikken uden for åbningstiden en kold februardag, hvor man ville forvente at træde ind i en vinterkold staldbygning, men hvor der i stedet er dejligt varmt takket være et pillefyr og en brændeovn, hvor ilden brænder lystigt. Efter at have fået katten sendt ud, så den ikke forstyrrer os, er hun klar til at vise rundt og fortælle.

Jo, begynder hun, det er nødvendigt at have en god opvarmning både for hyggens og for kundernes skyld, men også fordi mange af de udstillede varer ikke tåler kolde og fugtige lokaler.

Det hele startede for ca. to og et halvt år siden. Jeg har altid haft en kreativ side, kan lide at fremstille ting, male og reparere, og som det ofte går, var vore stuer efterhånden blevet for små til at kunne rumme alle de ting, jeg havde lavet og fået samlet sammen. Mine børn spurgte, hvorfor jeg ikke inddrog noget af den plads, der var tilovers i stalden, hvor der ikke længere gik dyr, og indrettede den til butik med det, jeg ikke længere havde plads til..

Som sagt så gjort, jeg gik i gang og har selv gjort en stor del af arbejdet, banket gulve op og lagt nye, isoleret, malet, opsat paneler og forsatsvinduer, osv. En vigtig del var at bryde hul i ydermuren med plads til en dobbeltdør, så der kunne laves en præsentabel indgang. I dag er det meste indrettet, som jeg gerne vil, men det er jo sådan, at med det, jeg har gang i, bliver jeg nok aldrig helt færdig, og det er måske heller ikke meningen, for der kan altid laves forbedringer, og der opstår hele tiden nye ideer.

Jeg handler med både gammelt og nyt, og det er alt lige fra glas, porcelæn, bestik og til større ting som prismelysekroner, lamper og møbler. Selv har jeg en stor forkærlighed for sølvtøj, som jeg synes pynter på enhver bordopdækning.

At butikken efterhånden har fået et stort udvalg, fik jeg for nylig et lille bevis på, da der ankom et par lidt ældre mennesker, hvorefter den ene udbrød: ”Hold da op, hvor er her meget!” Der skal nødvendigvis være noget for øjet, således at man kan få en oplevelse ud af det, selv om man måske ikke køber noget. Vareudvalget kan minde om det, man finder i ”Moster D” i Herning Centret. Jeg kalder det dansk og fransk landstil.

Tingene finder jeg på loppemarkeder, i dødsboer, på udstillinger og messer, og man finder ud af, hvad der er oppe i tiden og kan sælges

Noget, jeg gør meget i, er at arrangere værkstedseftermiddage eller -aftener for hold, eksempelvis vintagegrupper, der får stillet lokaliteterne til rådighed med maling, pensler og andet værktøj, hvorefter de bare kan gå i gang og udøve deres kreativitet. Nogle får lavet meget, andre lidt og nogle er mest med for hyggens skyld. Specielt om sommeren får jeg ofte besøg fra plejehjem, der arrangerer bustur hertil og, hvis det er godt vejr, kan deltagerne sidde udenfor og nyde kaffen.

Et lille problem er, at det kan være svært for kunderne at finde hertil, for det ligger jo lidt afsides, men jeg håber, at med tiden vil stedet blive mere kendt og bevirke at kunderne vender tilbage og anbefaler mig til andre.  

 Da Pia og Kaj i Øster Skovgaard havde juleåbent, havde jeg opsat et skilt henne ved dem, og det trak virkelig folk til, så det kunne mærkes. Ellers har jeg annonceret i Herning Bladet og uddelt visitkort. Ligeledes får jeg megen reklame og bestillinger via facebook, og hvis man her skriver ”Nygård Gårdbutik”, kommer man ind på siden. Men den bedste Pr er og bliver mund til mundmetoden.   

Motorvejen til Holstebro vil, når den står færdig, føre lige her forbi og det håber jeg, vil få en positiv virkning på handelen.

 Butikken har året rundt åbent hver torsdag og fredag eftermiddag samt lørdag formiddag eller efter aftale.

Jeg går og pusler med ideen om at indrette en cafe, men det er en større mundfuld og det tager tid alt sammen. Skal det kunne lade sig gøre, er der en masse krav, der skal opfyldes angående indretning af køkken, toiletforhold og hygiejne, så det må vente lidt.

Det er endnu ikke sådan, at jeg kan leve af det, og derfor er jeg ved siden af social- og sundhedsassistent. Ligeledes hjælper jeg til i på maskinstationen med at holde rent i kaffestue, bad og toilet.

Vi har tre børn og tre børnebørn og de bor heldigvis ikke så langt væk, så dem har vi meget glæde af.

Tak til Else Marie for kaffe, kage og hjælp til denne artikels tilblivelse og held og lykke med forretningen.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 19:42

Snejbjerg Borgerforening har lanceret en ny hjemmeside for Snejbjerg By, hvor du også finder info om borgerforeningen. Besøg siden her: http://snejbjergby.dk

...
17.11 | 22:23

Hehe. Meget sød fortælling om julemanden fortalt på en meget sjov og beskrivende måde. Mon julemands-kostumer.dk kunne levere en juledragt til denne julemand

...
04.11 | 14:41

Jeg vil gerne tilmeldes bridge

...
14.11 | 21:26

jeg er født på Tanderupgaard d.30 maj 1940 og vil gerne vide om der stadig er lanbrug på gården? eller skal stedet bruges til andet formål.

...
Du kan lide denne side