Sommer 2014

Sommer2014

Af Mona Svarre Rasmussen

Hvilken sommer! 2014 vil helt bestemt blive husket for en utrolig varm og hed sommer, ind imellem voldsomt trykken-de og stillestående. Men hvor har vi dog nydt det alligevel! Uge efter uge.

Haverne eksploderede nærmest i et fan-tastisk blomsterflor, og flere af dagens måltider blev efterhånden indtaget ude på terrassen, så vi kunne nyde haven så meget som muligt. Om aftenen var det næsten allerbedst. Det var meget be-grænset, hvad vi så af tv i juli måned, for stort set hver aften sad vi gerne ude til sent med en kop kaffe eller et glas vin og nød de lyse, lune aftner.

Vores have har også givet - og giver os fortsat mange glade og sjove oplevelser med vore børnebørn. Alfred, som lige er blevet 2 år, elsker de agurker, der stortri-ves i vort drivhus. Han er en spøjs lille fyr, der lige nu er i fasen:

"al gang fore-går i løb".

Han har en utrolig mimik, og vi har moret os meget over ham, når han kom-mer mos-lende og slår ud med armen:

"kom farfar, kom, gurk".

OG SÅDAN ER DER JO SÅ MEGET…….

Det allerbedste for Alfred er, når farfar tager ham på armen, og de går en tur ind i drivhuset, hvor han så selv kan få lov at plukke et par "gurker". Når de er spist, går der ikke længe, før han er der igen:

"Kom farfar..".

Vort drivhus spiller en stor rolle om som-meren. Den giver fantastisk gode agurker og tomater, men også pebre og chillier kommer med skiftende held på prøve. Drivhuset er som sagt et mekka for børn, og Astrid på 4 er ingen undtagelse. Hun elsker de små blommetomater. Dem har vi rigtig mange af, så der skal som regel høstes tomater, når Astrid kommer. Sid-ste gang havde tøsen netop lært et nyt ord, og det blev brugt flittigt:

"farfar, vi skal tage alle de mørkerøde, s’følig, - jeg skal nok tage dem, der hænger ne-derst, s’følig, - jeg bærer kuven, for det er jeg bedst til, s’følig…" Alt, hvad Astrid siger lige nu, afsluttes med et s’fø-lig. Vi morer os over det og ved, at det er  en kort tid, så går det s’følig over igen!

Det er ikke kun inde i drivhuset, men og-så udenfor, at der sker ting og sager. Vi har de sidste år haft en stor tudse til at bo under en tallerken, som er skråtstillet op ad en gammel svelle. Frida, vort ældste barnebarn, som just er fyldt 7 år, elsker alle slags kryb og kravl, det være sig lar-ver, edderkopper, frøer og tudser af alle slags og størrelser. Hun var pavestolt, da hun 1. gang fandt vores tudsefar ude ved 21 drivhuset. Der er nu gået 2 - 3 år, og Frida skal altid, når de kommer på be-søg, lige ned og kigge efter sin tudse. Hun elsker at gå med ham i hænderne, og han er efterhånden blevet ret for-trolig med mennesker. Vi vidste det godt, men blev først for alvor rigtig klar over hvor meget, denne varme sommer. Det skete netop på en af dis-se varme, stille sommeraftner, hvor vi ikke kunne få os selv til at gå ind. Vi sad på terrassen et par timer, og hele 2 terrassedøre stod åbne, mens vi sad derude: både døren til udestuen og dø-ren til soveværelset. Hvor og hvornår gæsten gik ind, ved vi ikke, men næste mor-gen hørte jeg pludse-lig min mands stemme:

"Jamen halløj! Kommer du der"?

Det viste sig, at tudsefar havde over-nattet inde i huset, sandsynligvis i badeværelset (vi har aldrig døren til ba-deværelset lukket helt, da vores kat ofte sover derude på det varme gulv). Tudsen havde tilsyneladende haft det-godt og protesterede ikke, da han igen blev sat ud i haven.

Frida fik senere på formiddagen en hilsen: "Gæt, hvor tudsefar har sovet i nat?" Jo, vi har på forskellige måder rigtig megen glæde af vores have, f.eks. har vi nok aldrig grillet så meget som denne sommer. Og ud fra en del mere røg og duf-te end sædvan-ligvis fra na-boernes ha-ver, har vi fornemmet, at der er andre end os, der har haft gang i grillen disse dejlige aftner.

Vi har altid haft et vældigt fugleliv i ha-ven. Vi fodrer fuglene både sommer og vinter, og det er nok derfor, at vi har for-nøjelsen af at betragte de mange forskel-lige arter bl.a.: gråspurv, skovspurv, bog-finke, dompap, grønirisk og sågar den flotte skovskade kommer jævnligt på be-søg. I sommer har vi også jævnligt kun-net glæde os over at få besøg af et egern. Det er et adræt og fascinerende dyr. En dag havde den endda en ven med. Fryd!

Der kan nemt gå mange timer med bare at betragte haven og det liv, der udfoldes derude. Men en have skal også holdes. Heldigvis elsker min mand at gå i haven. Han føler selv, at det er rent terapi, når han er i gang med sin rive, sit skuffejern, sin plæneklipper…

Vi er glade og taknemmelige over hver eneste dag, hver eneste sommer vi kan nyde i vores have. I år har været helt spe-ciel. Hvordan mon sommeren næste år bliver?

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side