Jesper Johansen

HOMELAND

HOMELAND

- et luksushotel i landlige omgivelser.
Jeg har sat mig for at undersøge, hvad der gemmer sig bag navnet Hotel Homeland, som ligger på adressen Helstrupvej 49 i Helstrup nordvest for Snejbjerg. Jeg har i forvejen aftalt et besøg.
I forrygende stormvejr med sand/jordfygning om ørerne, ankommer jeg til hotellet og bliver modtaget af stedets ejer Jesper Johannesen. Jeg bliver budt velkommen med en kop kaffe og Jesper fortæller:
Vi, min kone Charlotte og jeg købte stedet her, en nedlagt landbrugsejendom ombygget til privat beboelse og brugt som sådan i 23 år i 2007. Jesper er oprindeligt udlært maskinarbejder, og det er ham, der i det daglige står for driften. Eneste medhjælp er en dame, der kommer og hjælper til med rengøringen. Derudover hjælper de ældste af børnene til og tjener på den måde lidt lommepenge. Charlotte har udearbejde ved MCH Herning. Stedet danner samtidig rammen som hjem for dem og deres 6 børn.
De gik straks i gang med at vælte så godt som alt. Kun en ubetydelig del af bygningerne står tilbage. Alt er nyt og tager sig rigtig godt ud. Hotellet var færdigbygget til start i januar 2008. Der er 10 værelser, stort set identiske i 2 plan. Der er oprettet opholdsrum på begge etager, så der er god mulighed for at slappe af. Alt sammen meget smagfuldt møbleret.
På spørgsmålet om, hvad der ligger bag ideen med at satse på hoteldrift i så landlige og stille omgivelser svarer Jesper: Vor ide var at skabe et sted med anderledes oplevelser i stille og rolige omgivelser. Et sted, hvor der virkelig er muligheder for at stresse af. Skulle vi skifte spor, følte vi, det var nu, mens vi havde kræfterne og ideerne. Det har vi ikke fortrudt.
Vi er tilfredse med forretningen og med omsætningen. Selv om det på ingen måde er et 7 – 16 job. Jeg har brugt og bruger rigtig mange timer på forretningen. Det indretter man sig på, det bliver en livsstil og det er nok også nødvendigt.
Gæsterne, der kommer til Hotel Homeland er ca. for 90 % vedkommende tyskere. Det, der satses mest på, er messegæster og erhvervsturisme. Belægningen er størst midt
på ugen og når der er messer og andre arrangementer. Med i prisen for overnatning er komplet morgenbord, med alt hvad dertil hører. Vi kan også tilbyde aftensmad, hvis nogen ønsker det, men det er ikke noget, der satses på. Alfa og omega for hotellet er god service. Vi skulle meget nødigt høre kritik. God service er for os muligheden for at kunne tilbyde og fortsætte med at drive stedet her i disse anderledes omgivelser.
Vi er tilfredse med belægningen. Sidste år havde vi 1500 overnatninger. Mikkel Kæseler har logeret på hotellet i en hel uge i forbindelse med sin titelkamp i boksning. Det var lige før det satte hotellet på den anden ende med besøg af TV3, sportsjournalister o.a. DON Ø, alias Flemming Østergaard, har overnattet på hotellet ligesom Anette Heick med husbond har boet der 2 gange.
Stedet er nemlig velegnet, hvis man gerne vil have fred og ro omkring sin person. Det vi sommetider savner, er en suite, så vi kunne tilbyde de store kunstnere, der gæster MCH, ophold her uforstyrret af TV, presse og andre emsige elementer. Det kommer måske engang.
Hvad gør I for at stedet bliver kendt/markedsført? Jesper svarer, at vi har vores egen hjemmeside, hvor man kan gå ind og læse nærmere om stedet. Vi bliver markedsført på Visit Herning og det er muligt at
Google sig til hotellet. Det er også muligt for gæsterne at booke sig on-line og se om der er ledige værelser.
Hvad er fremtidsønskerne? Vi har prøvet med noget wellness, men vi har ikke rigtig faciliteterne til det. Det er for lidt at kunne tilbyde massage og kundeunderlaget er ikke rigtig til en massør. Vi kunne meget godt tænke os at have restaurationsdrift, så vi
også kunne tilbyde være gæster en gastronomisk oplevelse. Mulighederne er der ikke for nuværende. Dertil har vi for få værelser. En udvidelse vil kræve en ny lokalplan. Men måske viser det rigtige koncept sig en dag.
Som en afslutning er jeg med rundt i huset. Alt er smagfuldt indrettet med bad og toilet til hvert værelse. Der er balkon til hvert værelse, så det er muligt at komme udenfor og nyde den friske natur. Møbleringen er der gjort meget ud af. Det er alt sammen fra Villa Collection. Dejlig moderne receptionsskranke, hvorfra Jesper kan servicere gæsterne. Jeg må i sandhed konstatere, at alt er smagfuldt indrettet og ser rigtig godt ud.
Stedet viser, at det godt kan lade sig gøre at drive et hotel i landlige omgivelser, når blot man har det rette at kunne tilbyde og kan yde den rigtige service.

Af Kristian Nielsen:

PS: På Rosenlund Centrets hjemmeside   under  "billeder" kan man se flere billeder fra dette spændende sted.

Jesper Johansen ved receptionen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side