Min hobby,med Saab.

Min Hobby

Af Jørn Vestergaard


Jeg er taget på besøg hos Rene Jørgen-sen, der bor på Helstrupvej i Snejbjerg. Hans store hobby er gamle Saab-biler, som han ejer 5-6 stykker af, nogle af dem køreklar og andre under ombygning og renovering.
Selv er han en ung mand på 31 år, bor alene og er indehaver af it-virksomheden, Cameli, der har til huse i Hernings tidli-gere højskole i Birk.
Han har tre ansatte og sammen udfører de it-opgaver for mindre virksomheder. Des-uden har han en hjemmeside, hvor der til-bydes og leveres skolemad over hele lan-det, forstået på den måde, at selve maden leveres af andre firmaer, som han har kontakt med.
Sin fritid bruger han således på at istand-sætte sine Saab-modeller.
Hvad fik dig til at kaste sig over den hobby?
Jeg kommer fra Lind og min far har altid kørt i Saab, så jeg har ligesom fået inte-ressen ind med modermælken.
Min far kommer jævnligt her til Snejbjerg og skruer lidt på bilerne i værkstedet. Hu-set her købte jeg for 7 år siden, netop for-di det har værksted i hele underetagen og derfor er særdeles velegnet til at udøve min hobby i.
Den første bil købte jeg i 2008 og det var en Saab 900 fra 1984.
Jeg husker, at den lovpligtige forsikring var dobbelt så dyr som det, bilen kostede.

Hvad gør i dine øjne Saab til noget specielt?
Det har altid været en bil, der har sat sikker-heden i højsædet, den er driftsstabil, rimelig hurtig og bestemt ikke kedelig. De ældste mo-deller var med 2-takts-motorer og havde der-for en speciel lyd. Jeg nyder at køre i dem og har ikke aktuelle planer om at sælge nogen af dem.

Hvad er dit mål med bilerne?
Først og fremmest har jeg dem til bare at kø-re i og have glæden ved at få dem sat i fin stand. En tommelfingerregel siger, at en bil, der er mindst 35 år gammel, er en veteranbil, og lige nu er min far og jeg ved at omdanne en model fra 1962 til racerbil, for at den kan bruges i konkurrencer for veteranbiler. Det drejer sig om såkaldte bakkeløb, som der holdt nogle stykker af i Danmark hvert år, bl.a. på Munkebjerg ved Vejle. Løbene går ud på at køre en strækning på 1½ km op ad bak-ke på tid, og for gamle biler kan det godt væ-re lidt af en udfordring.


Hvad med fremtidsudsigterne for Saab?
Saab-fabrikkerne blev på et tids-punkt opkøbt af kineserne og li-ge nu produceres der ikke biler. Der er dog immervæk aktivitet på fabrikken i Sverige, idet købs-aftalen var, at en produktion sta-dig skulle foregå her. Det ser ud som om der forskes i produktion af el-biler, så om nogle år kom-mer der måske Saab-biler, der kører på strøm.
Tak til Rene for hjælpsomhed til artiklens tilblivelse og held med Saab-bilerne

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side