- og sådan er der jo så meget


Af Mona S. Rasmussen

Højdepunkter - og noget
negativt - at mindes!

Julen nærmer sig med dens travlhed, traditioner, glæder og alt, hvad der ellers følger med. Og inden vi får set os om, er året 2010 så småt ved at rinde ud. Jeg kan ikke lade være med at gøre status hvert år, når vi nærmer os årsskiftet.

Hvad bragte det gamle år af glæder og sorger, mistede vi nogle af vore kære, og blev vi måske velsignet med nye, små familiemedlemmer...??
Der er så meget at være dybt taknemmelig over, mange glæder og højdepunkter at mindes.., men desværre er der også
ofte noget negativt at mindes. Her tænker jeg på ting, der virker umulige at forstå, urimelige og ulogiske.
I denne tid handler de store overskrifter om nedskæringer. Der skæres ned overalt, og morgen, middag og aften fyldes
vi fra radio, TV og aviser med nye tal og profetier: nu skal der skæres hér og så dér,  det får  konsekvenser, så og så mange bliver fyret o.s.v.

På Rosenlund Centret er nedskæringerne kommet løbende gennem nogle år: først flyttede man administrationen til Kibæk, derefter lukkede man køkkenet d.v.s. delvist - der skulle ikke mere laves mad i huset. Maden kommer færdiglavet fra et stort fælleskøkken, og skal så bare varmes op i køkkenet på Rosenlund. Sidste nye i det kapitel er så, at nu skal cafeteriet til at drives af frivillige. Der er ikke ”plads” til aflønnede medarbejdede fra køkkenet, så nu må brugere i centret selv sørge for, at cafeteriet holdes åbent.
Spørgsmålet er så, om der kan findes frivillige nok til dette job? Problemet er desværre, at flere af de fantastiske
mænd og kvinder, der yder et kæmpe frivilligt arbejde på forskellige fronter, efterhånden må give op. Det er Tordenskjolds soldater, og de bliver presset mere og mere. Dét, der skulle være et givende frivilligt arbejde, kan ende med stille og roligt at dræbe lysten og initiativerne, fordi der forventes mere og mere...
Vi håber meget, at cafeteriet på Rosenlund fortsat kan bestå, og at der findes ildsjæle nok til at løfte opgaven med cafeteriet.

Samtidig med cafeteriets lukning fik vi også at vide, at hjemmeplejens udegruppe i Snejbjerg blev lagt sammen med Lind, og at gruppen rent fysisk fik sæde i Lind, hvorfra hjælpere og hjemmesygeplejersker nu kører ud. Denne sammenlægning har for os, der er brugere af hjemmeplejen, medført en del ændringer, der er svære at forstå: de to grupper skulle integreres, og derfor skulle hjælperne fra Lind nu køre i Snejbjerg - og vise versa. Det er klart, at sådanne tiltag skaber utryghed hos mange ældre. Hverdagen fungerer nu bedst med kendte hjælpere omkring sig. De små nærværende ting, der er med til at give en helhed med tryghed og kvalitet og ro, bliver ofret for planlægningsløsninger, der matcher med budgetterne. Det ligner mere og mere et ”bundlinje-samfund”.

Tidligere har vi, brugere af hjemmeplejen, altid fået skriftlig information så snart, der skete ændringer. Denne gang, hvor det virkelig har drejet sig om store ændringer, har vi kun fået informationerne mundtlig gennem de hjælpere, der kommer hos os. Vi ved alle, hvor let der kan ske misforståelser. Det er fantastiske, søde og hjælpsomme piger, der kommer hos mig hver dag, men de hører og opfatter - og forklarer - selvfølgelig tingene forskelligt. Det er logisk. Så kan man blive forvirret, og utrygheden kan let brede sig.
Jeg synes, det efterhånden er svært at få øje på almindelig logik og sund fornuft i flere af de beslutninger, der tages i
kommunalt regi... Og jeg afventer stadig skriftlig information om de ændringer, der berører mig.

Af Mona Svarre Rasmussen

Mail: svarre-rasmussen@tdcadsl.dk


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side