Besøg på Rosenlund

Skoleelever på besøg

Forkælelsesmakker ….

Siden skoleårets start og indtil udgangen af 2018 har der været et projekt i Herning kommune, hvor 4. klasser har været på besøg hos beboerne på plejehjemmene. 

Projektets formål er at bygge bro og kommunikere gennem generationer samt lære om livet i praksis og ikke kun gennem bøger. 

På Rosenlund har beboerne på 1. sal haft besøg af 4.a fra Snejbjerg skole hver fredag, og beboerne på 2. sal har fået besøg fra Engbjergskolen hver onsdag. 

Vi var på besøg sammen med 14 elever fra 4.a fra Snejbjerg skole en fredag kort før jul. Det var en fantastisk oplevelse at se og høre, hvordan alle – både elever, beboere og personale – nød samværet.

Besøget foretages i 2 skoletimer (dansk-timer) sammen med deres klasselærer Iben Vorup. Hun fortalte, at besøgsrækken og dermed antallet af mindre dansktimer i 4. klasse, var en problemstilling, som hun havde drøftet med forældrene inden forsøget blev igangsat. Der er jo stadig et fagligt mål, som skal overholdes. Der var enighed om, at klassen skulle deltage.

Det var et godt valg og alle elever siger, at de elsker, når de cykler på fredagsbesøg.

Under besøget har børnene alle det samme udgangspunkt, og der mærkes ingen forskel på det faglige niveau, for alle føler, at her kan de noget. Det har vist sig, at alle har fået et øget og godt selvværd, som bruges i skolens hverdag.

Der har været et fantastisk samarbejde mellem skolen og plejehjemmet, og alle besøgsdage har været godt forberedt fra begge sider. Forkælelsesmakker er blandt andet et af forslagene fra plejehjemmet. Det betyder, at 2 til 3 elever hver gang har en fast beboer, som de besøger og snakker med.

Der er nogle beboere som nyder, at de sammen med børnene kan spille et spil.

Villy nyder hver gang, når han kan få et spil Æsel med tre drenge. Holger ynder at have selskab af Valdemar, Jeppe og Kaizack, så de sammen kan se Go’ morgen Danmark. 

Der er som regel også fælles aktiviteter i samlingsstuen. Nogle af disse tager udgangspunkt i årstiden. I efteråret var der et tema med tørrede blade, og i december har der været bagt pebernødder.

Da vi var på besøg blev der lavet juledekorationer og klippet julepynt. Det var skønt at se glæden og interessen fra beboerne, og da Villy var færdig med æselspillet på sit værelse, gik han i gang med at klippe julepynt i samlingsstuen. 

Dagen forinden besøget fyldte Martha 90 år. Eleverne syntes, det var et særligt tal og havde glædet sig til at kunne synge fødselsdagssang for Martha. Da eleverne kom, viste det sig desværre, at Martha ikke havde det så godt, så det var ikke sikkert, at der blev fødselsdagssang. Da plejeren på et tidspunkt kom og sagde, at nu var Martha klar til at få besøg, blev alle elever jublende glade. Der blev fundet flag, og sammen gik de ned til fødselaren, og gangene lød af skøn fødselsdagssang. Martha modtog med glæde eleverne, og hun fik en dejlig oplevelse.

Inden besøgsrækken startede, vidste eleverne ikke ret meget om, hvad plejehjemmet og dets beboer rummede. Det har de nu fået en klar fornemmelse af. Især har mange fundet ud af, hvad det betyder at holde i hånd og se betydningen heraf for beboerne. 

Mange tak til alle for et dejligt besøg.

            Jørn og Asta

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side