B & B Gødstrup

B & B Gødstrup

Cafe og Restaurant, Den Gamle Stald

I 2017 satte Herning Kommune Næsholtvej 8 i Gødstrup til salg i en udbudsrunde. Ejendommen var umiddelbart at betragte som et nedrivningsprojekt. 

Tina Plejdrup Østergaard og Eilif Hedelund Johansen afgav et bud inden udbudsfristen udløb. De modtog ikke umiddelbart respons på deres bud og havde slået sig til tåls med ikke at være køberen. Derfor blev Tina noget overrasket, da hun blev kontaktet af kommunen, som kunne gratulere hende med ejerskabet af Næsholtvej i Gødstrup.

 Ejendommens tilstand blev gennemgået, og de fandt ud af, at bygningernes tilstand ikke var så dårlig som først antaget, så der blev ikke tale om nedrivning, men i stedet blev der lagt nyt tag på alle bygninger.

 Oprindelig havde de regnet med, at de selv ville foretage en stor del af den indvendige renovering, men desværre fik Eilif en diskusprolaps umiddelbart efter købet, og senere kom der også et par blodpropper i et ben, så der skulle bruges flere håndværkertimer end først antaget til den gennemgående renovering.

 Deres første tanke med anvendelsen af ejendommen var at indrette 5 små lejligheder med tekøkken til udlejning, især med henblik på, at pårørende til patienter på hospitalet i Gødstrup kunne være potentielle lejere.

De 5 lejligheder blev så til 7, og ved VM i Ishockey i Herning blev de udlejet for første gang, og alle gæster var rigtig godt tilfredse med både omgivelser og standard.

 

Det gav parret mod på at gå i gang med at renovere bygning nummer 2, nemlig en tidligere gildesal – som før var blevet brugt af en del fra Gødstrup og omegn til fester.

Her er nu indrettet værelser og baderum. Desuden er der et fitnessrum, sauna og vildmarksbad. Udendørsarealer er trimmet, og terrasserne er udstyret med dejlige havemøbler.

 Det var først i 2019, at ideen om en café og restaurant opstod. Så kom der igen gang i håndværkerne, og i eftersommeren 2019 kunne der åbnes for gæster i de flotte lokaler.

Tina har været bogholder i Jydsk VVS, men som indehaver af virksomheden og med de mange aktiviteter i huset, kræver det, at hun bruger hele sin tid på Næsholtvej, hvor de nu også begge bor, efter at have solgt deres hus på Lykkesvej i Herning.

På spørgsmålet om, hvornår hun holder fri, er svaret, at for hende er det en livsstil at drive den form for virksomhed, og hvis hun tilrettelægger dagens arbejde, så er der mulighed for at holde fri efter at gæsterne har fået morgenmad, indtil der igen skal tilberedes og serveres aftensmad.

 Stedet har 36 sovepladser, og der er god belægning, idet mange messegæster og håndværkere benytter sig af faciliteterne. Der har ikke som sådan været tale om reklamefremstød for udlejningen ud over via Facebook, mund til mund og en hjemmeside.

Fra starten af året og til medio 2020 er der foretaget 500 bookninger og det sammen med, at der også afholdes selskaber som barnedåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage, betyder, at der for tiden søges  medarbejdere til køkkenet og til servering.

Husets princip er, at alt mad skal tilberedes fra bunden af gode råvarer, og deres motto er, at alle skal føle sig velkomne som gæster. Alt skal afvikles i god atmosfære i de hyggelige omgivelser.

Renoveringen har gjort, at alle bygninger og omgivelserne nu fremstår flotte og velholdte, men det stopper ikke for videreudviklingen.

 I løbet af foråret vil der blive bygget et ca. 40 kvadratmeter glashus på terrassen foran indgangen til caféen, så det også kan benyttes i forbindelse med selskaber. Det vil blive bygget sådan, at glassiderne kan skubbes til side, hvis det bliver nødvendigt på grund af varme.

 

Den 28. februar 2020 vil der blive arrangeret vinsmagning, og i løbet af sommeren har parret en idé om at arrangere foredrag og grillarrangementer og måske frokostjazz. Der arbejdes også med at afvikle ”Mad og Musik” på udendørsarealerne, hvor musikken måske kunne være Viggo Sommer, Tamra Rosanes og andre kunstnere indenfor samme genre.

 En del af et eventuelt overskud ved disse arrangementer ønsker parret at bruge til at støtte udsatte børn og unge, og støtten skal gives i samarbejde med Herning Kommune.

 Det er et mål, at skabe en virksomhed, hvor der skal være 6-8 faste medarbejdere og måske løsarbejdere om nødvendigt. Når hospitalet tages i brug forventes. at der vil blive endnu større belægning.

Mange tak for kaffe og et dejligt besøg.–

 Asta

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side