Billard

Af Aksel Møller Pedersen

Billard

Billard spillet kom til Danmark i 1700 tallet. Som sportsgren blev spillet organiseret under Den Danske Billard Union i 1934.

På Rosenlund Centret er billard spillet meget populært. To billardborde er anbragt i forhal-len og spillet er dermed en af de første aktivi-teter, man bemærker, når man besøger Ro-senlund Centret

Næsten hver formiddag ugen igennem er de to billardborde optaget. Der er over 20 billard spillere på Rosenlund Centret. Der er plads til fire spillere ved hvert bord. I Snejbjerg er det udelukkende mænd, der spiller billard. Men også kvinder er meget velkomne. Billard er et fascinerende spil med rigtig mange mulighe-der.

Hvorfor spiller du billard, spørger jeg nogle af de spillere, der er i gang med spillet. Der kommer mange svar:

- Det giver spænding og gode oplevelser

- Man bliver aldrig træt af at spille billard.

- Det giver kammeratskab, og det holder hjer-necellerne i gang,

- Det er godt for det sociale netværk.

- Tiden flyver af sted, når man spiller billard.

Årets julefrokost for Rosenlund Centrets bil-lard spillere en noget helt specielt. En julefro-kost kun for mænd. Og det er en fryd at komme i Marie og Ove Axelsens hjem og ik-ke mindst er det en fryd at nyde maden frem-stillet af Oves søde kone.

Keglebillard.

Form for billard, hvor der spilles med tre bal-ler på et bord med seks huller og fem kegler på midten, der skal væltes. Spillet kendes stort set kun fra Danmark. En særlig form, skomagerpot, er sædeles udbredt på værtshu-se.

På Rosenlund Centret spilles der for tiden udelukkende keglebillard.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side