Mit job som -


Ulla Kristensen -
Ny distriktsleder på Rosenlund
og Kildevang

Den 1. januar, startede jeg som distriktsleder her på Rosenlund og ligeledes på Kildevang i Lind.
Jeg har haft kontor her i huset siden 1. maj 07., hvor jeg har været demensvejleder i syd-og østområdet. Jeg har været rigtig glad for stedet, og følt en god atmosfære lige fra starten.

Jeg kommer fra den gamle Aulum/ Haderup kommune, hvor jeg har arbejdet som hjemmesygeplejerske og demenskoordinator i 7 år. Jeg fik en diplomuddannelse, som demens-koordinator i Ålborg i 2004. Inden tid, har jeg været på geronto psykiatrisk afd. i Holstebro og i Trehøje kommune som hjemmesygeplejerske.

Jeg bor i Hodsager nær ved Aulum sammen med min mand og vores 3 drenge Lasse på 17, Bjørn på 14 og Jens på 2 år.
Jeg vil være at træffe på tlf. 96285564, mandag, tirsdag og torsdag fra 8.00–9.00. Da står min dør åben på kontoret, og man er altid velkommen til en snak.
Hver onsdag er det meningen, at jeg skal være på Kildevang hele dagen. Grunden til den lidt skæve fordeling er, at man i Lind har en fungerende leder i plejen.

Nu er det så blevet min fornemste opgave at tage mig af indegruppen, og hvad det nu indebærer. Jeg vil gøre hvad jeg kan for, at det må lykkes på bedste måde.

Hilsen Ulla Kristensen

Om Beboer-Pårørenderådets
arbejde


v/ formand Rita Nielsen

Vi er samlet ca. en gang om måneden, bortset fra sommermånederne, og vi har I det forløbne år beskæftiget os med mange ting.
Bl.a. har vi deltaget i møder med kommunen vedr. det faglige og dialogbaserede tilsyn på plejehjemmene. Det er et tilsyn, hvor en repræsentant fra kommunen taler med repræsentanter for beboere, pårørende, medarbejdere og leder. Derefter udarbejder kommunen en rapport, hvor plejehjemmet får at vide, hvad der er tilfredsstillende og hvad der skal arbejdes mere med. Jeg kan fortælle, at Rosenlund Centret altid har fået rigtig gode vurderinger i rapporterne.
Endvidere bliver vi medinddraget i udarbejdelsen af den virksomhedsplan, som plejehjemmene skal lave hvert år med en beskrivelse af, hvilke ting man vægter højest, herunder målsætning, værdigrundlag og kvalitetsmål, samt hvilke focusområder de enkelte teams – udegruppe, indegruppe, køkken, aktivitetsdelen, beboer-pårørenderådet m.fl. – vil arbejde med det næste år.

Til nogle af møderne har vi også et bestemt tema, f.eks. har lederen af køkkenet, økonoma Jette Ramsing, været med for at fortælle om, hvilke ting, man arbejder med for at forbedre kvaliteten af maden, f.eks. til beboere med et specielt behov. Man har senest været opmærksom på beboere, som er småtspisende. En anden gang var lederen af daghjemmet, Bodil Mouritzen, med for at fortælle om de mange aktivitetstilbud, som Rosenlund kan tilbyde til såvel daghjemsbrugere som beboere. Der er lavet et katalog, som beskriver disse tilbud.
Vi har også været med til at lave en velkomstmappe til nye beboere samt retningslinier for den velkomstsamtale den nye beboere med pårørende bliver inviteret til. Ligeledes har vi lavet en pjece til udlevering til de pårørende, når der sker dødsfald.

Vi er netop i gang med at lave en blå bog om beboerne samt en tavle med billeder af de ansatte. Det er så meningen, at disse ting skal være tilgængelige for de pårørende, så det er lettere at genkende de mennesker, man møder her på stedet, hvilket også kan danne grundlag for en samtale med beboerne.

En af de ting, vi er meget glade for her på Rosenlund, er de nye solstuer. Beboer-Pårørenderådet har også deltaget i byggemøderne vedrørende dette byggeri og har derigennem haft indflydelse på indretningen.
I september arrangerede vi et møde for Beboer-Pårørenderåd i hele Herning Kommune, hvor sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen fra Ålborg holdt foredrag. Foredraget hed ”På herrens mark”, og vi hørte et meget underholdende og tankevækkende foredrag.
Til sidst vil jeg nævne, at de fleste af rådets medlemmer deltog i en inspirationsdag i Odense for Beboer-Pårørenderåd fra hele landet.
________________________________________________

Mit job som
køkken- og café medhjælper


Af Kis Kejser Thomsen

Jeg hedder Kirsten Kejser Thomsen, jeg er 42 år og jeg bor på Solbjerg i Snejbjerg sammen med min mand Jens Arne. Vi har to drenge, Thomas på 11 år og Mikkel på 9 år.
Jeg vil gerne fortælle, hvad jeg laver i cafeen på Rosenlund Centret.
Min hverdag starter kl. 7.00, hvor jeg har forskellige rengøringsopgaver.
Kl. 8.00 fortsætter jeg rengøringen eller hjælper beboerne med morgenmad. Jeg kører en vogn med forskellig slags morgenmad op i solstuen, hvor jeg så hjælper den enkelte til rette. Nogle skal have maden øst op/smurt, andre skal have maden på en bakke i deres egen lejlighed, der er også nogle, der skal have hjælp til at spise.
Kl. 9.00 går turen tilbage til caféen, hvor jeg finder frem til dem, der måtte have lyst til at nyde formiddagskaffen i cafeteriet.
Så holder jeg selv kaffepause, og herefter skal jeg op på afdelingen og hente opvask fra morgenmaden.
Jeg får også nogle gange en god snak med dem, jeg møder på min runde.
Mange gange skal jeg finde ting frem til de forskellige arrangementer, tingene sættes på et rullebord til dem, der f.eks. skal dække bord. Hver anden tirsdag dækker jeg bord til kaffen, som man nyder efter gudstjenesten.

Kl. er nu ca. 11.15, og jeg skal til at gøre klar til dem, der kommer og spiser middagsmad i caféen.
Kl. 11.30 kommer cafeteriagæsterne, der er ofte en god flok, som nyder at spise sammen, og som også får en god snak. Vi kommer til at kende hinanden, og det synes jeg er dejligt.
Så kommer personalet og skal have frokost.
Tilbage har jeg nu opvasken, og min dag slutter kl. 14.00.
Dette var en typisk dag, men ingen dage er ens. Det er et dejligt job, og jeg elsker, at der sker noget!

Til jer der holder ferie fra aktiviteterne på Rosenlund Centret, så glæder jeg mig til at se jer igen i caféen til september.

Hilsen Kis (Kirsten)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 10:56

uenig!

...
29.04 | 10:55

det er ok

...
15.09 | 13:58

Vil I skrive at Mads Bille kommer til Højskoleeftermiddag d. 21.9. Og fortæller om sit liv med musik, og der kan max være 45 deltagere.

...
04.07 | 10:57

Jeg er ikke umiddelbart i besiddelse af viden, der kan bekræfte spørgsmålet.

...
Du kan lide denne side