Fortællestier i Snejbjerg

I efteråret i 6. klasse skulle vi lave et for-løb i entreprenørskab, og vi besluttede, at vi gerne ville vide noget mere om Snejbjerg samt lave et produkt, der kunne være til glæde for borgerne i Snej-bjerg.
Som oplæg fortalte Erik Fløe, som er tid-ligere lærer på vores skole, for os, mens vi gik rundt i byen og kiggede på alle de ting og bygninger, som han sagde noget om.
Vi fik tegnet ind på et kort og skrevet op, hvor de forskellige bygninger er og var.
Emnet forløb over 2 uger i november 2016. Vi var opdelt i 5 grupper, og hver gruppe skulle arbejde med deres egen for-tællesti. Derfor blev det til Fortællesti A - E.
Foruden de ting, som Fløe havde fortalt os, brugte vi gamle bøger og internettet til at finde oplysninger om Snejbjerg.
Vi interviewede også folk, som havde bo-et i Snejbjerg i rigtig mange år. Vi brugte vores skolebibliotek til at finde viden om byen.
Endvidere tog hver gruppe billeder af de ting, som de skulle skrive om. Der var nogle ting, som vi havde rigtig svært ved at finde oplysninger om, og vi fandt også nogle fejloplysninger ind imellem.
Der er måske også fejl i noget af det, som vi har skrevet.
Alle vores oplysninger skrev vi ned, og vi samlede. hvad vi havde fundet ud af i et Word dokument.
Word dokumentet sendte vi til vores læ-rer, som herefter lavede en QR-kode til hver Fortællesti.
QR-koderne blev sat ind i en brochure, så det ikke var nødvendigt at have hele tek sten i brochuren men kun QR-koden.
Hvad er en QR kode så?
En QR-kode er en form for billede, der funge-rer ligesom en stregkode. QR står for Quick Response (hurtigt svar), og koden kan scannes med en app på en mobiltelefon, hvis man har sådan en. En QR-kode kan indeholde mange oplysninger eller meget tekst, som man så hurtigt kan få læst ind på telefonen uden at skulle taste en masse.
Vi lavede også et Power Point, som vi frem-lagde for alle elever i 4. og 5. klasse på sko-len, så de også kunne få mere viden om Snejbjerg og høre om vort arbejde.
I en af de sidste timer foldede vi alle i klas-sen 500 brochurer. De blev delt ud til Rema 1000, Aldi, Bageren, Plejehjemmet Rosen-lund, Malericentralen, Herning bibliotek og til julemarked i Menighedshuset. Desuden udleverede vi foldere til vores pennevenner i 6.a og 6.b på Snejbjerg skole. Vi fik bro-churer med hjem i juleferien, så vi kunne dele ud til familie og venner.
Senere har vi fremlagt vort projekt for Her-ning kommunes skolechef og for skolebe-styrelsen på Engbjergskolen. Vores skolele-der har fortalt om vort projekt på et møde i Børne- og familieudvalget i Herning kom-mune.
Forløbet gik meget godt, og vi fik lært mas-ser af ting om Snejbjerg på kort tid.
Vi havde f.eks. ingen anelse om, at der engang har været masser af håndværkere og masser af butikker på Snejbjerg Ho-vedgade, og vi vidste heller ikke, at der var en Overby og en Nederby, så det har været et spændende projekt.
Vi har endvidere lært at samarbejde over lang tid, og vi har lært at spørge/interviewe.
Entreprenørskab er spændende, men det er ikke noget nyt for os at arbejde med entre-prenørskab. Det har vi gjort flere gange.
Vi håber, I får fornøjelse af vores brochure.
6.a på Engbjergskolen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side