Standardside

Af Mona Svarre Rasmussen   

Og det var Danmark….

I januar fik vi nok engang sat Danmark - og Herning - på verdenskortet.  Fra den 12. til den 26. januar blev der nemlig afholdt EM i herrehåndbold i Danmark - og endda i Herning: i Jyske Bank Boxen! Det var stort! Radio, tv, aviser og alle medier dækkede begivenheden hver eneste dag fra morgen til aften, Interwieus, stillinger, kommentarer fra trænere og spillere, publikums reaktioner, gisninger, analyser m.m. Alle, der var bare lidt interesseret i håndbold, var ”fanget ind” fra dag nr. 1. Der blev set - og snakket håndbold fra tidlig til sent, man blev stopfodret og mæt af al den håndbold! Men spændende var det! Og Danmark klarede sig jo rigtig godt - altså med undtagelse af finalekampen! Mere herom senere.

Jeg har altid fulgt vore håndboldherrer og -damer. På tv og i aviser, naturligvis. Det er nu engang det letteste - og billigste! Til stor glæde og forundring fik vi i oktober måned en opringning fra min nevø. Han bor i Roskilde sammen med sin kone og deres 4 børn. Han spurgte, om vi måske ville med i Boxen og se EM i herrehåndbold? Under alle omstændigheder ville han høre, om der var mulighed for, at han og hans to store teenager-tøser kunne få lov at overnatte hos os. Selvfølgelig kunne de da overnatte hos os, og ja tak, vi ville gerne med en tur i Boxen og se håndbold. Det var der flere, der ville, for inden aften havde min bror og svigerinde fra Falster truffet en hurtig beslutning. Da de hørte, at deres søn og 2 af børnebørnene skulle til Herning og se håndbold, fik de også lynhurtigt bestilt både billetter i Boxen og også en overnatning med morgenmad hos os.

Og så begyndte vi ellers at glæde os. Jeg havde aldrig været i Boxen, og mine forventninger var store, da vi kun havde hørt en meget rosende omtale. Da EM’ et endelig begyndte, fulgte vi selvfølgeligt med i bulletinerne derude fra. Vi skulle derud fredag 25.1.2014. Man kunne åbenbart ikke købe billet til en enkelt kamp, i hvert fald skulle vi se hele 3 kampe den fredag. Det var dog den 3. og sidste kamp, vi så mest frem til. Det gik jo nemlig sådan, at Danmark klarede sig ret godt i de indledende kampe, og kom derfor i semifinalen, hvor de skulle spille mod Kroatien.

Straks vi ankom til Boxen den fredag, kunne vi mærke stemningen. Alt var udsolgt, og der var mennesker alle vegne. Dette er ikke sagt som en beklagelse, for alle disse mennesker var lige så spændte og glade, som os. Desværre havde vi dagen før hørt i TV, at handicappede i kørestol klagede over dårlige pladser. De blev placeret, så de intet kunne se, og i det hele taget var de ret utilfredse. Heldigvis oplevede vi slet ikke disse ting. Vi følte derimod, at vi fik en særdeles god behandling af alle de ansatte, vi havde kontakt med. Min mand og jeg fik anvist 2 fine pladser langs den ene langside. Det kunne knibe for os at se ned til målet i den modsatte ende, men da der hang store TV skærme ned fra loftet, kunne vi let følge med i, hvad der skete i den anden ende. 3 gange skete der det, at folk med store stativer og kameraer stillede deres udstyr op lige foran os. Det var skidt, for så kunne vi virkelig intet se.  Men hver gang futtede jeg i min kørestol hen og snakkede med disse folk. Det lykkedes mig, stille og roligt at få overbevist dem om, at de tog al vores udsyn. Jeg bad dem så høfligt, om de vel ikke kunne flytte deres kameraer og stativer et andet sted hen. Der sad 3 - 4 andre kørestolsbrugere samme sted som os, og de gav mig helt ret. Det lykkedes 3 gange at få tv-folkene med alt deres udstyr til at flytte sig. Jo, med smil og høflighed når man længst!Tilbage til dét, det hele handlede om: håndbold! De 2 første kampe så vi under hujen og larm, men det kunne nok fornemmes, at det var Danmarks semifinalekamp mod Kroatien, de allerfleste ventede på.Omsider oprandt tiden for den sidste kamp. Det var ubeskriveligt: i den store hal summede det, så taget var ved at lette. Luften var fyldt af stor glæde, spænding og forventning. Og da næsten 15.000 mennesker rejste sig og sang vor fædrelandssang højt og smukt, må jeg indrømme, at jeg fik en klump i halsen. Det var stort! Jeg følte en stor sammenhørighed med alle disse mennesker og kunne ikke lade være at tænke på, hvor privilligerede vi danskere generelt er.

Kort efter at fædrelandssangene var afsunget, blev kampen fløjtet i gang. Og sangen og festen fortsatte. Nu var det bare ”Sejle op ad åen”, ”Og det var Danmark” og den type slagsange, der lød i Boxen. Og der blev lavet bølger både den ene og den anden vej rundt i den kæmpestore hal, der blev viftet med flag, og man var aldrig i tvivl om, hvem den allerstørste del af publikum holdt med. Det var en skøn dag og aften, vi havde i Boxen. Der var gang i den overalt: i de såkaldte fanzoner mødte man sjovt udklædte og sminkede tilskuere, bl.a. så vi 2 franskmænd klædt ud som Asterix og Obelix. Jo, der var sang og fest derude, og man mærkede straks, at det ikke var stærkt berusede folk, der kammede over, det var glade og feststemte håndboldfans. Det var en fantastisk oplevelse for os at være med i Boxen den dag! Langt de fleste kommentarer gav Dansk Håndbold Forbund, Herning og især Messehallerne stor ros for arrangementet. De allerfleste var overmåde tilfredse og havde kun ros til arrangørerne. Det kan vi bestemt tilslutte os. Danmark vandt jo som bekendt over Kroatien og skulle dermed spille med Frankrig om guldet 2 dage efter. Nok engang var vi mere end klar! Denne gang skete det bare foran TV´et herhjemme, men vi var klar. Fatter havde landsholdstrøjen og klaphatten på, og humøret var i top. Men AK ak ak ak…. jeg behøver ikke rippe for meget op i det, men Danmark fik tæv og måtte med et ydmygende nederlag ”nøjes” med sølv! Ser vi bort fra denne afslutning, kan vi konstatere, at vi havde nogle dejlige dage - dels med besøg af familien fra Roskilde og Nykøbing F. - dels med herlige oplevelser i Jyske Bank Boxen. Jeg tror nok, at vi en anden gang selv kan finde på at tage initiativet til at komme af sted til lignende arrangementer.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side