Standardside

AMERIKA I SNEJBJERG

Karsten Uhrskov

Amerika er kommet til Snejbjerg.

- Ikke som i det vilde vesten med prærie, cowboys og indianere, men i form af amerikanske biler, som man ikke kan undgå at lægge mærke til bag et udstillingsvindue på Langvadbjergvej i udkanten af byen på vej mod Herning. Ophavsmanden er  Karsten Uhrskov, der også er indehaver af firmaet Skiltegården, som inden længe flytter sit domicil fra Bassumgårdvej til de samme bygninger, som rummer bilerne. Her skal det dog i første række gælde Karstens til dels levevej, men især store hobby, amerikanerbiler eller, som man sagde engang, dollargriner. Flotte er de med deres imponerende størrelse, skinnende forkromninger, prangende udstyr og også med en stor benzintank.

Karsten fortæller: 

Det begyndte egentlig for sjov. Jeg købte to Corvetter, en Chevrolet sportsvognsmodel, som blev sat i stand og brugte til fornøjelige ture. Samtidig  havde  jeg også to Harley Davidson motorcykler, som jo også er amerikanske, idet jeg lige fra drengeårene  har haft en stor interesse for gamle biler, motorcykler  og alt, hvad der ellers kan køre. Derefter greb det om sig, idet jeg i 2009 solgte de to Corvetter og samtidig købte 6-8 amerikanerbiler, som trængte til en kærlig hånd. Jeg har ikke nogen egentlige forudsætninger i faget, men under devisen, at det er lysten, der driver værket,  udfører jeg selv hele arbejdet, også med hensyn til maling og lakering, som der er gode muligheder for i mit skiltefirma. Det skal dog siges, at jeg får en del hjælp af min søn, der er udlært automekaniker.

Bilerne er af forskellige mærker, Chevrolet, Buick, Cadillac, Ford, mm. og er typisk fra 50’erne, den ældste var en Plymouth fra 1935.

Min yndlingsbil er en Buick fra 1952 med danske nummerplader. Jeg bruger den meget og har den derfor hjemme ved mig selv. Fra jeg erhvervede den til den stod køreklar gik der 400 arbejdstimer, men så var den også undervejs blevet skilt ad i atomer og samlet igen. 

I bygningerne her i Snejbjerg er der udover den plads, som mit skiltefirma behøver, allerede indrettet et værksted, hvor jeg i min fritid kan arbejde med bilerne. De fleste af dem køber jeg over nettet og får dem transporteret fra USA til Danmark. Det er dog hændt, at jeg har taget flyveren derover for at se på udvalget.

Det er trods alt sådan, at man kun kan køre i én bil ad gangen, så derfor bliver de tiest sat til salg, når jeg har fået dem færdigrenoveret. Det er ikke noget, man kan leve af, så det er og bliver først og fremmest en hobby. En af fornøjelserne er at komme ud til biltræf og udstillinger rundt om i landet, og det er altid dejligt at mærke publikums interesse og være med til at sprede godt humør, når vi i kortege med andre bilentusiaster kører gennem landskab og byer.

Jeg har også planer om, at udleje bilerne med/uden chauffør til bryllupper og konfirmationer for på den måde at gøre dagen lidt festligere for hovedpersonerne.

Alle er velkommen til at kigge indenfor og se nærmere på mine biler, der er ingen købetvang.

Tak til Karsten for hjælpsomhed og fortælleglæde, når det drejer sig om biler from over there.

Jørn Vestergaard 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side