En elefant kom marcherende.

Elefant hobby

Anna`s allerførste elefant

 

En Elefant kom marcherende.

 Af Anna Stadel Sørensen

Man skal ikke gøre en Myg til en Elefant, ej heller fare frem som en Elefant i en porcelænsbutik,  men det er skønt at ha’ en hukommelse som en Elefant. Der er mange talemåder om verdens største landpattedyr.

Elefanten er et fascinerende dyr, rolig og adstadigt går det  rundt, søgende efter føde, de store ører blafrer, (den må ha´ en god hørelse).

I  22 måneder er en Elefant gravid, men så kommer der jo også en unge på  ca. 100 kg. (så lang tid kan det da også let ta’ at ”barsle” med en god idé). Smuk er den med de store stødtænder af elfenben , de kan veje op til 50 kg. pr. stk. (gad vide hvor mange volt der er i dem)

Elefanten er ret god til at stikke snabelen frem, hvilket jo er  livsnødvendigt for den, udover at bruge den til sin mad, og til at løfte store træstammer med, bliver der også af og til trompeteret med den. (mon den lige som mennesker får én på snabelen, hvis den bliver stukket for langt frem )

Elefantens grå farve er måske lidt  trist at se på, men det opvejes til  fulde,  når man ser det store, flotte dyr med den majestætiske fremtoning.

Jeg har altid været  interesseret i Elefanter. Da jeg i 1944 var på skoleudflugt til Himmelbjerget, købte jeg en lille hvid porcelænselefant, den kostede  mig dengang hele min rørlige formue, nemlig 1 krone.

I næsten 50 år stod den ”alene” på hylden, så begyndte jeg at samle, gik på loppemarkeder, kræmmermarkeder og i genbrugsbutikker, fik til en rund fødselsdag 5 store Elefanter til at sætte blomster på, - familie og venner har haft nogle med hjem fra udlandsture, eller har fundet dem rundt omkring. Jeg har fået fra både Argentina, Australien, Thailand, Tunis , London, Schweis og Afrika.

Det er Elefanter i mange farver og faconer i træ eller porcelæn, i læder, glas ”sølv” eller ”guld”,  det er salt og peberbøsser, sparebøsser, lysestager, skåle og  lamper, det  er Elefanter med magneter, nogle til kæder og nøgleringe, det er elefanter på duge, puder og billeder, alt i alt en broget samling.

Jeg har vist over 600 forskellige, men kan stadig finde ”nye”. Sådan er det jo at være samler.  Jeg har et par stykker der kan gå og ”trompetere” (eller hvad det nu kaldes de lyde en elefant udstøder)  Kun i Zoologiske haver eller i cirkus  har jeg været på nært hold af levende Elefanter, Håber på engang at få en lille ridetur på én.  

Når jeg får tid  ”bygger” jeg en stor elefant til at stå udenfor, - havde engang Elefantgræs i haven, men det er desværre visnet. så der må plantes nyt.

Dette var lidt om min Elefant-astiske hobby, som har givet mig mange sjove oplevelser..  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side