Standardside

Kenn Bryllemos

Kenn Byllemose

Af Jørn Vestergaard

En iværksætter

Denne gang går turen til den sydlige del af Herning kommune, hvor jeg mødes med Kenn Byllemos, der er administrerende direktør i virksomheden Emtelle Scandinavia. Selv om virksomheden ligger i Sønder Felding, har vores hovedperson bopæl her i vores del af kommunen og har relation til Snejbjerg.

Kenn fortæller:

Emtelle er en virksomhed, der producerer og forhandler alt inden for plastrør, og på verdensplan består den af 2 fabrikker i Skotland, 2 i Indien og så denne her i Sdr. Felding. I alt er der beskæftiget ca. 800 mand, hvoraf de 60 er her på stedet.

Jeg er landmandssøn fra Als og blev uddannet som maskiningeniør, hvorefter jeg var ansat som automatikmekaniker i 3 år hos Danfoss.

På Danfoss havde jeg en kollega, der hed Mads Høgfeldt, og han og jeg besluttede, at vi gerne ville være selvstændige og have vores egen virksomhed. Det blev til, at vi i 1999 købte firmaet Jensen Filter i Ølgod. Allerede året efter fusionerede vi med virksomheden Rotek, der producerer brøndboringsudstyr og med i aftalen var, at chefen for Rotek, Karsten Kristensen, fulgte med som medejer af den nye sammenslutning.

Vi var og er således 3 ejere, Kenn, Mads og Karsten, der i fællesskab er sammen om driften her i Sdr. Felding. Det er fordelt sådan, at Karsten står for Rotek og Mads og jeg for Emtelle.

I 2001 overtog vi de bygninger, der ligger på Nørregade i Sdr. Felding. Det var dem, der oprindeligt husede vinduesfabrikken Rationel, før den flyttede hen til de større og mere velkendte bygninger langs Vardevej.

Som følge af, at vi krævede mere plads, overtog vores føromtalte trekløver i 2012 endnu engang Rationel som konsekvens af, at man hos dem havde lukket fabrikken i Sdr. Felding, og bygningerne derfor stod tomme. Nu har vi rigelig med plads, idet grunden er på 12 ha, hvoraf de 24000 m2  er under tag, og af dem bruger vi selv de 10.000 m2. Hele området er omdannet til en erhvervspark, idet det er planen at udleje de bygninger, vi ikke selv bruger til andre små og større firmaer. Nogle er endda allerede rykket ind. Men inden, vi er nået så langt som hertil, har jeg tilbragt to år i Emtelles afdelinger i Skotland, men er nu siden 2010 fastknyttet til den i Sdr. Felding.

Vore kunder er fortrinsvis elselskaber, entreprenører og grossister i ind- og udland. På en tur rundt i det store fabriksområde bliver man præsenteret for maskiner, der producerer plastikrør i forskellige farver og i tykkelser helt nede fra 7 mm. og op til 450 mm.

Sorte rør skal bruges til kloak og afløb, de blå til vand og de orange til telekommunikation. Sidstnævnte har vi ikke kunnet undgå at lægge mærke til, idet de overalt i hele Danmark i disse år bliver lagt ned langs veje og i fortove til sikring af gode og hurtige netforbindelser til husstandene. Desuden har vi også en stor produktion af de fibre, der skal lægges ind i rørene og som sørger for den egentlige transmission. I disse år er der mange, der går over til jordvarme i husene, og derfor har vi også en stor produktion af rør, der skal bruges hertil. Et sted er en medarbejder i færd med af træ at samle de velkendte tromler, som rørene bliver rullet op på, så de er nemme at transportere og håndtere, når de skal anvendes.

Et andet sted står der en robot, der med sin fangarm en af gangen griber nogle rør, der efterfølgende får skåret gevind i begge ender, så de er til at samle og som skal anvendes i forbindelse med brøndboring. Robotten skal hverken holde weekendfri eller ferie.

Man kan kun blive imponeret, når man ser, hvad der kan udrettes på en moderne og veldrevet virksomhed, og som er af uvurderlig betydning for beskæftigelsen ikke mindst i det, som mange vil kalde om ikke udkantsdanmark så i hvert fald udkanten af vores kommune.

Typer som Kenn Byllemos, der tør tænke stort og satse, er mennesker, vi har brug for i vort land, hvor man mest hører om nedskæringer, arbejdsløshed og arbejdspladser, der forsvinder til udlandet.

 Tak til Kenn Byllemos for hjælp til dette indlæg i bladet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 19:38

kan du lave en nærmere analyse af novellen "hejren", har lidt svært ved at forstå handlingen, tak på forhånd

...
28.01 | 08:42

Hej jeg har en crosser stående, som ikke bliver brugt mere. Sælger I sådan een, da vi vil gerne af med den

...
27.10 | 09:51

Rosenlundcentret er i Sydgaden, Snejbjerg
mvh Søren Brogaard

...
26.10 | 21:34

Hvor ligger det i herning

...
Du kan lide denne side